Dr. Michael Laitman

Minden, a spirituális világ és a Teremtő is benned van

Kérdés:

Miért nem tudjuk érzékelni a spirituális tartományt?

Válaszom:

Nem vagyunk a birtokában azon spirituális tulajdonságoknak, amelyen keresztül tudnánk érzékelni a spirituális tartományt. Vágyunk erre, de ezek a vágyak kapás és elnyelés által érzékenyek a spiritualitásra, miközben a spiritualitás az adakozáson alapszik, ez olyan tulajdonság, ami nekünk nincs. De az a célunk , hogy megszerezzük..

A Teremtő nyomán kell modellezni magamat, ez olyan valami, ami rajtam kívül létezik. Nem ismerem őt és nem tudok semmit róla. Én csak magamat tudom transzformálni egy olyan lénybe, ami hasonlít hozzá; és akkor olyan lénynek fogom érezni magamat, aki adakozik. Ez az ami a spiritualitáshoz eljuttat.

Spiritualitás annak az adakozásnak a formája, amit én magamban építek. Ez a „forma „ az, amit mi Teremtőnek nevezünk, és ami a lelkünkön keresztül eljuttat minket  spirituális világba Senki rajtam kívül nem képes létrehozni ezt a formát, mivel én nem érzek semmit sem magamon kívül.  A Kabbalisták azt mondják nekem, csökkentsd jelenlegi egodat,  redukáld a vágyaidat,  és használd őket arra, hogy inkább adj, mint kapj.

Megcsináltad már te ezt? Ha igen, mit érzel most?  Az új érzékelésedet most úgy hívjuk, hogy „a spirituális világ”, a „Teremtő”, vagy a „lélek”.Még most sem érzel dogokat, amik kívül vannak rajtad. Te most még vágyaidat egyszerűen egy új formában érzed, és ez az, amit „spirituális tartománynak” hívunk

Van-e valaki rajtam kívül eső aki a vágyaimat teremtette. Nem tudom a választ erre a kérdésre, de azt nagyon is tudom, hogy az én „külső kivánságainat” belső vágyaimon keresztül fogom fel , és sohasem olyasmi által, ami kívül esik rajtam.

Mi érzékelni tudjuk a fizikai valóságot, és a spirituálist is, de minden esetben ez csak a formája dolga, amin keresztül ez megy .Szóval nincs különbség abban, hogy fogjuk fel bármelyik világot. Elképzelem, hogy ez a fizikai világ kívül esik rajtam, de valójában belül van. Hasonlóan később azt képzelem, hogy a Teremtő és a spirituális világok rajtam kívül léteznek, de mindkettő belül van. Ez egyszerűen a vágyam dolga, amely feltételez egy új alakot, új képet, és egy új sziluettet.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.