Dr. Michael Laitman

Legyen minden nap egy új nap

Kérdés:

Miért követeli meg a spirituális fejlődés, hogy minden új lépcsőfokon nulláról kezdjünk megint, és minden előzetest kitöröljünk magunkból?

Válaszom:

A “nulláról való kezdés” azt jelenti, hogy többé nem vagyunk hajlandóak a régi látásmóddal közelíteni a dolgokhoz. Amikor egy új lépcsőfok kezdődik, az azt jelenti, hogy az előző állapot kimerült.

Mint ahogy minden egyes új generáció a maga módján növekszik, és megóvja magát az előző generáció nyomásától, mind a 125 lépcsőfoka a spirituális fejlődésnek a mi materiális világunkból indul megint. Mint tudjuk Nukva (Acilut világának a Malhut-ja) minden nap ismét szűzzé válik, és minden visszatér nullára, hogy az újabb egyesülés megkezdődhessen.

A Teremtővel való kapcsolatunkból semmi sem tartalmaz egyetlen részletet sem az előző állapotunkból, és minden egyes alkalommal egy új lélek születik. Ezt hívjuk “életciklusnak” (reinkarnációnak). Az előző állapotunk csak abból a szempontból számít, amennyiben az felkészít minket a következő állapotra. Ami velünk a múltban megtörtént az már elment. Képesek vagyunk rá, és kötelező számunkra, hogy elejétől újrakezdjünk mindent! Minden új állapot egy teljesen új 10 Szfira készlete.

Ez a felújítás szükségszerű, hogy minőségileg és nem mennyiségileg ismerjük meg a Teremtőt, azáltal, hogy önzőségünk új részleteit használjuk, azok fölé emelkedve, nem egyszerűen eltörölve a múltat azért mert az rossz vagy kellemetlen emlékeket ébreszt. Ugyanez vonatkozik mostani világunkra is. Amikor új üzletbe kezdünk, és az folyamatosan pénzt veszít, akkor azt be kell zárjuk, és valami újat kell kezdjünk megint. Semmit nem vagyunk képesek elérni, ha nem újítjuk fel létezésünket folyamatosan és teljesen.

Írva van: “Legyen minden nap egy új nap”. A természetünk alapján mindent úgy folytatnánk tovább, ahogy az addig történt, hogy folytassuk a múlt tehetetlenségét. Tanuljunk zuhanásainkból. Amikor a Fényt kioltja a sötétség, és utána a Fény ismét visszatér, minden egyes új állapot az más, és nem hasonlít elődjére.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.