Dr. Michael Laitman

A nehézségeket csak az erősek kapják meg

Kérdés:

Úgy tűnik, hogy a korrekciónak egy aktív folyamatnak kell lennie, de mi csak olvassuk a Zohár könyvét meg más könyveket. Mit is kell legyőznünk itt, min kell felül emelkednünk?

Válaszom:

Az összes korrekciót a Fény végzi el, nem mi magunk. Nekünk csak az idegen gondolatokat kell legyőzzük, melyek megakadályoznak bennünket abban, hogy követeljük a Teremtő felfedezését, ami ahhoz szükséges, hogy olyanná váljunk, mint Ő.

Amennyiben nem zavarnának meg minket ezek az idegen gondolatok, amikor mi az özönvízről olvasunk a Zohár könyvében, akkor még nem vagyunk készen arra, hogy ezeken a gondolatokon felül emelkedjünk. Amikor igaz emberré válunk, érezni fogjuk, hogy az “özönvíz vízei” felemelkednek igazságunk ellen, megpróbálva minket letaszítani az útról, és elönteni minket önzőséggel.

Érdemes néha megállni, és elgondokozni azon, vajon miért nem jelennek meg bennünk ezek a zavaró gondolatok. Ez nem azt jelenti, hogy célirányosan kell keresnünk őket mostantól kezdve, de amennyiben mi valóban igazak vagyunk, akkor megértjük mekkora bűnösök vagyunk mi valójában

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.