Dr. Michael Laitman

A valódi szeretet titka

Kérdés:

Mi a titka a barátok közötti szeretetnek amiről a Kabbala tudománya beszél? Az egész világ azt mondja, hogy szeretnünk kell egymást, de ehelyett csak gyűlöljük egymást.

Válaszom:

A titok az, hogy azáltal, hogy megfelelően munkálkodik egy Kabbala csoporton belül a személy elkezdi felfedezni az igazságot: Hogy nem szereti felebarátját, inkább gyűlöli azt. Azelőtt, hogy ezt felfedezné azt gondolta, hogy mindenkit szeretett és valóban hitt ebben. De most látja azt, hogy ő maga a legnagyobb gyűlölő, és mindenkit legszívesebben elpusztítana maga körül ha tehetné. Ezt hívjuk a gonosz felismerésének, és ez egy nagy lépés a korrekció felé.

Ez a felfedezés magától jön létre a Kabbala tanulás és önvizsgálat eredményeképpen. A személy tanulmányozza azokat a tulajdonságokat melyekkel meg lett teremtve, ugyanazokat a tulajdonságokat, melyekről írva van: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot”.

Nagyon sok erőfeszítést kell befektetnünk annak érdekében, hogy megértsük milyen fajta világban létezünk. Ez az ugródeszka ami felugrásunk alapjául szolgál. Amikor megértem milyen tulajdonságokkal lettem megteremtve, az egyetlen dolog mely hátravan számomra, hogy panaszkodjak, és megkérjem korrekciómat “attól a Mestertől, aki engem megteremtett”.

A Teremtő nem rejti el azt a tényt, hogy szándékosan teremtett minket ilyen módon, hogy mi felismerhessük a gonoszt magunkban. A személynek először is meg kell értenie, hogy ő személyesen szenved a többiekkel szembeni gyűlölete miatt, és nagy veszteségeket szenved mind emiatt. És ezek után megragadja őt a félelem attól mi történik majd vele ebben a világban, és a túlvilágban. Azonban fokozatosan a Reformáló Fény hatására elkezdi megérteni milyen értékes is az adakozás tulajdonsága, mivel azáltal elnyerheti szabadságát.

Ekezdi többre tartani a spiritualitást a materiális dolgok felett. Adakozóvá és szeretővé akar válni, és ki akar lépni önzőségéből – ki akar szabadulni börtönéből! Jelenleg mindezt magának akarja, hogy jobban érezze magát, de legalább meg akar már szabadulni önző vágyaitól.

E célból egységre lép másokkal, és a cél alapján már ezáltal Kabbalistának számítanak egoisták gyülekezete helyett. Együttesen felfedezik, hogy tehetetlenek bármit is megváltoztatni, szükségük van egy harmadik komponensre a Felső Erőre, a Teremtőre, a Korrekció Fényére.

A Fény felkavarja őket, mint egy hajót a viharos tenger, és az egész csoport egységre lép olyan módon, hogy elkezdenek együttesen reagálni, szinkronizált módon, azáltal, hogy közös harmóniában kezdenek el egymással kapcsolatba lépni (akár pozitívan vagy negatív módon). Ezek után a Fény elkezdi minden egyes személyt erősebben befolyásolni, mivel annak hatása felerősödik a csoporton belül, mintha egy erősítőn menne keresztül.

Ilyen ofrmában elérkeznek annak megértéséhez, hogy nem képesek előre jutni a Teremtő nélkül, a Reformáló Fény nélkül. És akkor az egész csport eléri a készséget arra, hogy egységre lépjenek mint egy személy egy szívvel annak érdekében, hogy felfedezzék a Teremtőt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.