Dr. Michael Laitman

Az ellentétek egységében fedezzük fel a Teremtőt

Kérdés:

Létezik olyan dolog, mint a Teremtő csoportos felfedezése?

Válaszom:

Létezik a személyes, egyéni felfedezés, és létezik a csoportos felfedezés is. Jelenleg mi a személyes felfedezés fázisában vagyunk, és megpróbálunk áttérni a csoportos felfedezés szintjére. Ott rejlik a világ jövője a mi generációnktól kezdődően. A Kabbala tudománya ma jelenik meg, kifejezetten ennek a csoportos felfedezésének érdekében.

Ezért van az, hogy elkezdjük a Zohár könyvének tanulását, melyet egy csoport írt, és csakis csoportosan vagyunk képesek azt megérteni. Szükségünk van az emberek közötti kapcsolatokra, mely ugyanaz a kapcsolat mely Rabbi Simon és csoportja között létezett, amikor ezt a könyvet írták.

A világ egy új kor küszöbén áll, egy olyan korszak előtt, amikor a felfedezésnek csoportossá kell válnia. Végül is az egész világ tulajdonképpen egy csoport. Ugyanez történt az Egyiptomi exodus után a Sinai hegy lábánál. Hatalmas gyűlölet jelent meg (Sina gyűlöletet jelent héberül) az emberek között, de meg lett nekik mondva: “Amennyiben nem követelitek a Teremtőt azonnal, akkor ez a közöttetek levő gyűlölet lesz temetkezési helyetek”. Ennek a gyűlöletnek ellenére, megkapták a feltételt – hogy egységre lépjenek mint egy ember egy szívvel. De mindez lehetséges! A többieket mindannyian anyira gyűlöljük, hogy rájuk sem vagyunk képesek nézni, még ha halállal fenyegetnek is minket!

Pontosan ilyen körülmények között jelenik meg a Felső Erő (a Teremtő), ezt a két ellentétet egyensúlyba hozva – az önző vágyak teljes mélységét alulról, a szűrőt fölülről, és a Felső Fényt mely közöttük megjelenik. Ez az ami a mi generációnkra vár. Innentől kezdve a folyamat a globális egység felé halad, és pont emiatt kezdtük el a Zohár könyvét tanulni most.

Kétségtelenül készen állunk erre. A világ többi részét iletően – reméljük, hogy felismerik majd a lehetőséget hogy mindezt a békés úton érjék el.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.