Dr. Michael Laitman

Mit követeljünk a Kabbala tanulástól

A tanulásunkból változásokra kell várnunk, melyeket a Korrigáló Erő hoz létre – “A Fény mely képes minket a Forráshoz visszajuttatni”. A Kabbalisták akik a könyveket írták jelen voltak a mi világunkban és a Felső Világokban párhuzamos módon.

Ennél fogva amennyiben mi meg akarjuk szerezni a Kabbalisták tulajdonságait és látásmódját, akkor aspirációnkat használva magunkra tudjuk vonni a korrekció erejét, és hamarosan érezni tudjuk annak hatását magunkon. Ez abban fejeződik ki, ahogy fokozatosan elkezdjük érzékelni az adakozás tulajdonságát magunkon belül.

A rejtett Fény hatására tanulásunk alatt, fokozatosan felismerjük, hogy nincsen meg bennünk ennek az adakozás tulajdonságának egy szikrája sem. Minden jó amit magunknak tuzlajdonítunk nem más, mint önzőségünk, mely magát akarja kielégíteni ilyen módon. Ez egy nyilvánvaló felismerésként jelentkezik, hogy bármi amit teszünk csakis saját kielégítésünkre történik.

Ugyanakkor érezni fogjuk, hogy mindez nem jó. Látszólag jónak tűnik, mégis érezni fogjuk, hogy ez rossz, mert ez korlátol minket. Az adakozáson keresztül képesek vagyunk megnyitni a végtelen spirituális világot, és a megszerzés által csak megragadunk ebben a világban. Ez a felismerés már egy lépés előre.

És akkor érezni fogjuk, hogy van valaki, az Adakozó, aki kitölti a teret körülöttünk. Nem ismerjük még Őt, de érezni akarjuk Őt, hasonlóvá akarunk válni Hozzá, olyanná akarunk válni, mint Ő, és egységre akarunk lépni Vele az adakozás tulajdonságán keresztül. Ilyen módon képesek vagyunk fokozatosan megváltozni a Korrigáló Erő hatására, melyet tanulásunk alatt magunkra vonunk. Ez az Erő befolyásol minket, különösen, amikor a Zohár Könyvét tanuljuk. Amikor készen állunk és a többi lélekkel egységre akarunk lépni, akkor velük együtt képesek vagyunk magunkra vonni a legerősebb Korrigáló Fényt a könyvből.

Csakis ez a Fény képes minket segíteni. Minden más erőfeszítésünk haszontalan, csakis az egymással való egységünk képes a korrigáló Fény hatását ránk hozni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,650 seconds.