Dr. Michael Laitman

Vigyázzunk, hogy nehogy bohócok csoportjához csatlakozzunk

Amikor mi egy csoportot alkotunk annak érdekében, hogy Kabbalát tanuljunk, minden percben le kell ellenőrizzük: miért is gyűltünk össze, milyen célból, miért jövünk össze és mibe fektetjük erőfeszítéseinket? Állandóan félnünk kell, és vigyáznunk kell, hogy biztosak legyünk abban nem változunk hirtelen “bohócok (egoisták) csoportjává, Kabbalisták csoportja helyett”.

A legfontosabb dolog az, hogy a csoportot a barátok iránti spirituális szeretet dominálja a materiális szeretet helyett. Egy olyan világban melyet csak materiális dolgok érdekelnek, nagyon sok csoport létezett, és létezik ma is akik barátok szeretetéről beszélnek: Bolsevikok, rablók, és harcegységek melyek mind egy cél érdekében gyűlnek össze. Azonban a Kabbalisták csoportja minden más csoporttól különbözik mivel:

1. Egy spirituális célt állít fel magának, mely azt jelenti, hogy minden egyes tagnak le kell nulláznia magát a többiekkel szemben, és meg kell szereznie a felebarát iránti szeretetet, melyen keresztül felfedezhetik a Teremtőt.

2. Csakis a Teremtő képes a kapcsolatot létre hozni közöttünk, mi nem vagyunk képesek azt saját magunk által elérni.

Minden egyes személy mindenki mást magában foglal. Azáltal, hogy mindenki benne foglaltatik a másikban minden személy megsokszorozza erejét a barátai száma által, és akkor minden egyes tagja a csoportnak képes ezt a többszörös erőt felhasználni, hogy ráhangolja magát mindenki másra, és ezáltal ismét megtöbbszörözi erejét, négyzetére emelve azt. Ezáltal az általános erő a csoporton belül progresszív módon megnövekszik amíg akkora szüksége nem támad az egység erejére, hogy az képes a Felső Fényt, a Teremtőt felfedni.

Mindez végtelen figyelmet követel, mivel ahogy a személy elveszti megfelelő hozzáállását, akkor azonnal és automatikusan visszatér önző természetének irányítása alá, és bezuhan az egoisták (bohócok) gyülekezetébe. És akkor semmi reménye nincsen, mivel ahelyett, hogy az élet vízét kapná, azonnal a halál mérgével lesz tele, ahogy az írva van: “A Felső Fény (Tóra) lehet az élet víze, de a halál mérge is”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,672 seconds.