Dr. Michael Laitman

Az Egy, Egyetlen és Integrált

Kérdés:

Miért olyan nehéz mindent ami az életben történik egyetlen forráshoz – a Teremtőhöz kapcsolni?

Válaszom:

Lehetetlen a Teremtőre gondolni minden pillanatban amikor valami történik velünk, hacsak nem érezzük Őt érzékszerveinken keresztül, hacsak nem kapcsolódunk össze ezzel a Fény forrással, és hacsak nem vagyunk jelen Benne, és Ő nincsen bennünk jelen.

Mi minden egyes érzésre és gondolatra, melyek megjelennek bennünk úgy reagálunk, hogy ezer más forrást keresünk, mint a Teremtőt, mivel nem érzékeljük Őt mint az egyetlen forrást mely minden létezőt kitölt.

Az nem számít, hogy valami olyasmiről beszélünk ami 5000 évvel ezelőtt történt, vagy valami ami ma történt. Önző természetünk következtében az emberi lény soha nem képes kapcsolatban maradni az egyetlen irányító Erővel, a Teremtővel.

Mi a kettősség állapotában létezünk, mivel két ellentét által lettünk teremtve – a Fény és az edény (Kli) által, a sötétség és a Fény által. Az érzékelésünk is két részből áll: a vágyból és az érzékelésből (reakció), és a vágyon belüli ürességből, vagy beteljesülésből. Ezek közül az egyik rész közvetlenül a Teremtőtől származik (vágy), és a másik az közvetlenül érkezik tőle (élvezet). A szenvedés nem jön közvetlenül a Teremtőtől, tehát azt nem vagyunk képesek Hozzá kötni.

Ennél fogva ameddig mi fel nem fedezzük a Teremtőt, mind elménkben és érzéseinkben, az a kijelentés, hogy “Az Egy, Egyetlen és Integrált (Univerzális, Szinguláris) az nem igaz számunkra.

A személy nem képes bebizonyítani azt, hogy csak egyetlen erő létezik, mely az egész Univerzumot igazgatja, mivel az emberi természetnek megfelelően mindez nem igaz. Csakis amikor a személy felfedezi a Teremtőt, akkor képes at mondani, hogy a Teremtő az “Egy az Egyetlen és Integrált (Univerzális és Szinguláris), mivel akkor azt már belülről képes érezni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.