Dr. Michael Laitman

“És nem építhetsz magadnak bálványt”

Kérdés:

Kit nevezünk bálványimádónak a Kabbalában?

Válaszom:

Téged! Anélkül, hogy azt felfognánk minden pillanatban a levegőből is bálványokat képzünk.

Amennyiben nem kapcsolunk össze mindent ami velünk történik az Egyetlen forrással, melyet az “Egyetlen, Egységes, Különleges”-nek nevezünk, amennyiben nem rendelünk mindent egyetlen okhoz, és nem tekintünk mindent emellett csak ugyanannak az egyetlen erőnek a megnyilvánulásának, akkor bálványt imádunk.

Például mondjuk azt, hogy a feleséged valami kellemetlent mond neked. Akkor meg kell értsük, hogy mindaz a Teremtőtől jön, és a feleség nem más, mint egy bábu bemutatva a Teremtő hozzáállását hozzánk ilyen módon. Amennyiben, ellenkezőleg mi mindent feleségünknek tulajdonítunk, akkor ezáltal “bálványt építünk”. A Teremtőhöz kell viszonyolnunk a feleségen keresztül, ahelyett hogy azt a feleségnek tulajdonítjuk. Két komponensre van itt szükség.

Meg kell értsük, hogy a szindarab rendezője a Teremtő, és Ő ilyen módon mutatja be magát szándékosan, hogy mi képesek legyünk a különböző ellentétes jelenségeket egységesíteni egyetlen formába, és azt egyetlen forráshoz tudjuk kapcsolni: a Teremtőhöz. Azonban ez csak azzal a feltétellel lehetséges, ha mi az egész világot arra használjuk fel, hogy mindazt érzékelésünkben eggyé kapcsoljuk össze, és azt az egyetlen Forráshoz kapcsoljuk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.