Dr. Michael Laitman

A független pont a teremtett anyag felett

Az emberi lény a Malhut és Bina egyesüléséből születik, a megszerzés és adakozás tulajdonságainak egységéből. Ugyancsak ez az ami képessé tesz minket a korrekcióra. Bina összekapcsolódik Malhuttal, és ezzel létre hoz egy harmadik valóságot – egy valóságot mely mindkettőt magában foglal, de egyikhez sem tartozik.

Malhut a bíráskodás tulajdonsága, amiből semmi nem épülhet fel. Bina a kegyelet tulajdonsága, melynek nincs meg az ereje az építéshez. A kreatív erő csakis egyesülésükből születhet meg. Tételezzük fel, hogy cementből, vízből és homokból, azokat összekeverve betont kapunk, melyből építő blokkokat képezhetünk. Mi hozzuk létre az építőanyagot mely ebből a két tulajdonságból áll. Míg ezek az alapanyagok elvesznek az építőanyagban, egy új valóság épül fel belőlük.

Mi is olyan különleges azzal a sperma cseppel kapcsolatban, mely lehetővé teszi, hogy az apából az anyába jutva növekedni kezd, és utána gyermekként megszületik, és később egy új egyénné változik, egy emberi lénnyé? Miért van az, hogy akkor hirtelen elválasztódik a szüleitől, és többé nem tartozik hozzájuk ahogy független lénnyé változik?

Először is az újszülött természetes ösztöneinek megfelelően viselkedik, melyeket képesek vagyunk megérteni. De amikor eléri a 6,7,8 éves kort, hirtelen függetlenné válik, és elkezd saját véleményt kialakítani. Többé már nem csak egy állati lény ösztönök által irányítva, hanem egy új személyiség születik, mely közvetlen másolata az apának és anyának. Úgy tűnik mindkettőt magában foglalja, de ugyanakkor saját egyéniséggel rendelkezik. Mi nem értjük meg, hogyan is történik mindez, mivel nem vagyunk képesek látni az események gyökerét.

Azonban pontosan ez az amit a Teremtő kíván: egy új életet – a középső vonalat (az emberi lényt), hogy az kiemelkedjen a megszerzés és adakozás erejei közül melyeket Ő teremtett, a két ellentétes erő közül, melyek egységre léptek. Az Ő célja nem az volt egy vágyat teremtsen, hiszen a vágy az csak egy alapanyag mely automatikusan reagál “jóra” “rosszra”. Ehelyett a Teremtő és az emberi lény az anyagon kívül létezik. A Teremtő egy olyan pontot kívánt teremteni, mely a vágy felett létezik, és a megszerzés és adakozás tulajdonságainak egyesüléséből emelkedik ki. Ez egy teljesen új valóság, mely a mi “énünk”!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.