Dr. Michael Laitman

Egy vékony fénysugár a végtelen sötétség mélyén

Képtelenek vagyunk felhasználni azokat az erőket melyeket a Teremtőtől kaptunk arra, hogy korrigáljuk az Általa teremtett vágyat – a Végtelen Világ Malhut-ját. Tegyük fel, hogy mindent megkapunk mely emberileg lehetséges az “adakozás iránti szándékkal”, mindabból csak egy apró fénysugár származna (Kav Dak) a végtelen sötétség közepén. Mind az összes többi vágy a fénysugár kivételével üres maradna.

Mondjuk azt, hogy csak 1%-át kapjuk meg a teljes vágynak, és azt sem vagyunk képesek a házigazdának visszaadni. Az Ő attitűdje irányunkba 1OO%-ig jó. Még akkor is ha semmit sem szerzek meg magamnak, még akkor sem végzek semmilyen korrekciót ezáltal. Azonban, ha a házigazda megadja nekem az erőt, hogy mind a 1OO%-ot az adakozás érdekében megkapjam, mi értelme van mindannak? Végül is mindaz csak Tőle származna!

Ennél fogva szükségszerű, hogy létrejöjjön a szabadság egy pontja, egy pont mely független a Teremtőtől és az emberi lénytől. Ezáltal egy új teremtmény képes kialakulni, egy olyan mely egyenrangú lehet a Teremtővel, ahelyett, hogy csak egy robot legyen. A Teremtő számára a lehető legrosszabb helyzet az, amikor minden vágyai szerint történik. Ez azt jelenti, hogy igazából nem jött létre teremtés. Amennyiben a Teremtő teremt valamit, mely csak vakon követi utasításait, akkor az Őt is lekicsinyíti. Valami olyasmit kell teremtenie, melynek van szabad választása.

Ezért van az, hogy egy olyan emberi lényt teremt, mely teljesen elletétes Vele, aki elhanyagolja a Teremtőt, és mindenben ellenében cselekszik. Ezek a legfontosabb tulajdonságai a teremtett lénynek. Csakis ebből a pontból, ahol az emberi lény minden tekintetben ellentétes a Teremtővel, csak ebből a teljes gyűlöletből, és globális ellenkezésből képes valami olyan kiemelkedni, mely képes Őt megérteni, elérni.

Az emberek azt mondják, hogy a legnagyobb hős az aki képes ellenségét barátjává változtatni. A Teremtő nem erőszakolja az embert, hogy hozzá közeledjen, nem hoz kompromisszumokat, és nem játszik sportszerűtlen játékokat velünk. Bár írva van: “Nincsen más Rajta kívül”, és a Teremtő irányítja az egész teremtést, Ő leginkább azt irányítja, hogy a teremtett lény ne utasítsa vissza szabadságát!

Ez az Ő elsődleges érdeke, mivel másképpen nem létezik teremtés, csak egy irányított lény. Ez egy csapás lenne a Teremtő büszkeségének ha megengedte volna, hogy a teremtmény vakon kövesse a Természetetet, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz. A Teremtő számára egyik sem jó lehetőség.

Ő csak egy dolgot akar: hogy a teremtett lény elválasztott, és független legyen Tőle, és ebből a független pozicióból cselekedjen. Csakis egy ilyen teremtményt lehet “emberi lény”-nek nevezni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.