Dr. Michael Laitman

A szeretet és gyűlöletet csak egy lépés választja el egymástól

Kérdés:

A korrigált állapotban szeretem felebarátomat, mint saját magamat. De az ő vágya hozzám viszonyítva továbbra is megmarad “nem az én” vágyam?

Válaszom:

Mi nem töröljük el a közöttünk levő különbségeket, mi megőrizzük öszes vágyunkat. Írva van: “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat” nem az hogy “nullázd le magad, és tűnjél el”.

“Mint saját magadat” a minden személyben megmaradó vágyakat jelenti, ami megmarad közöttünk, a mi különbözőségeink és gyűlöletünk, mely fölé emelkedünk, mint a Sínai hegy fölé (Sina héberül gyűlöletet jelent). Mi önzőségünket használjuk fel, annak teljes mélységét, annak érdekében, hogy adakozássá változtassuk. Ha mi eltörölnénk vágyainkat, semmink sem lenne, amivel feljebb emelkedhetnénk.

Ennél fogva nem szabad semmit sem elpusztítanunk magunkkal kapcsolatban. Még a legrosszabb tulajdonságainknak is meg kell maradniuk. Mi csak korrekciót adunk hozzájuk, anélkül, hogy bármi újat teremtenénk, mi egyszerűen felhasználjuk ami bennünk eredetileg létezik. A Végtelen Világig az önző vágyunk szintjeinek megfelelően emelkedünk, azt adakozássá változtatva át.

Bármelyik pillanatban lezuhanhatunk, ahogy az írva van: “Ne higgyél magadban a halálodig (önzőségünk haláláig)”. Amennyiben elveszítjük szűrőnket, visszazuhanunk ezekbe a vágyakba, mivel a szűrő tartja vissza önzőségünket – összes gyűlöletünket. Azonban a gyűlölet megmarad, és kitörhet bármelyik pillanatban.

Még normális életünkben is láthatjuk, hogy emberek hogy lépnek egységre, és egyszer csak hirtelen, váratlanul gyűlölet tör ki közöttük és háború kezdődik. Mindez azért történik, mert az emberek olyan “korrekciókra” alapozva építenek ki kapcsolatokat egymás között, melyek bármelyik pillanatban széteshetnek. Mindez olyan, mint az “egységes” Európa, ahol 30 különböző ország van együtt, mindegyikük kölcsönös ellentéttel által széttaszítva. Teljesen mindegy mekkora mértékben próbálkoznak egy “egységes otthont” építeni, ez bármikor felrobbanhat, és egy pillanat alatt harmadik világháborúhoz vezethet!

Hirtelen szörnyű gyűlölet jelenik majd meg, olyan melyet még soha nem éltek át. Az összes egységesítés, amit most megpróbálnak elérni csak hajtóerőként szolgál majd a gyűlölethez. És csak egyetlen gyufaszálra lesz szükség a robbantáshoz.

A mi spirituális emelkedésünkben csak  Teremtő szolgálhat garanciával azzal kapcsolatban, hogy ez nem történik meg, feltéve, hogy Őt is bevesszük egységünkbe!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,169 seconds.