Dr. Michael Laitman

Ha többet akarunk megszerezni, akkor adakozzunk!

Bármennyire ellentmondásosnak is tűnik, amennyiben én a következő spirituális szintre akarok emelkedni, és nagyobb Fényt akarok megszerezni, akkor “ki kell lépjek”, el kell hagyjam azt az állapotot ahol eddig beteljesülést kaptam, és arra szintre kell emelkedjek, ahol nincsen Hohma Fénye, csak Haszadim Fénye. Akkor garatálva van, hogy nem fogok lezuhanni spirituális szintemről, és semmi sem tud engem károsítani.

Valójában semmi sem tud nekem kárt okozni! A személy az egy kis világ. Minden amit magamon kívül látok igazából bennem, érzéseimen belül létezik. Ez az egész világ csak úgy tűnik, mintha külső lenne, de igazából belül létezik, én azt csak képzelem, hogy mindaz kívül található. Amikor mi elkezdünk spirituális érzéseket kapni, érezzük, hogy azok a tulajdonságok, és jelenségek belülről jelennek meg. Nyilvánvalónak tűnik, hogy minden kívül létezik, beleértve a kövületi, növényi, és állati szintjeit a természetnek, csakúgy mint a világ embereit, az összes csillagot és az egész Univerzumot. Végül is hogyan is férne el mindaz mi bennünk? De valójában én mindezeket a dolgokat csak magamban érzem. Ez egy nagy megtévesztés, hogy a világot külsőleg látjuk. Még a klasszikus tudományok, melyek a fizikai világot vozsgálják is kezdik elismerni ezt a látásmódot, azt, amiről a Zohár könyve már évezredekkel ezelőtt írt.

Az összes dolog és személyiség mely a Zohárban szerepel, mint a Teremtő, és teremtés, Lea, Rachel, Jákov, Izrael, angyalok gonosz szellemek és mindenféle más erők, saját magam és az összes világ ami csak el tudok képzelni mindaz csak az én érzékelésemben létezik. Ennél fogva amikor én a Zohárt olvasom, szükséges hogy megpróbáljam érezni, hogy mindezek a dolgok bennem történnek, míg kívül – semmi sem létezik! Az összes barátom akikkel együtt tanulok, a televízió mely a leckét adja – mindezek csak az érzéseimen belül léteznek.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.