Dr. Michael Laitman

Ne féljünk a hibáktól

A felkészülési időszak a legfontosabb és speciális időszak, mivel pontosan ez alatt a rejtettségi idő és sötétség alatt próbáljuk meg megismerni tulajdonságainkat, céljainkat, eszközeinket és belső definícióinkat. Később, amikor a Machsom fölé emelkedünk, csak azt a gonoszt korrigáljuk magunkban melyet felfedtünk és felkészítettünk a korrekcióra a felkészülés időszak alatt.

Báál HaSzulam elmagyarázza, hogy a felkészülési időszak alatt, mi “végzünk” (feldedezve magunkat) Zdonot-okat (szándékos, bűnöket hibákat) és Shgagot (véletlen hibákat, vagy hanyagságokat). Mi ezeket a hibákat és hanyagságokat a felkészülési időszak után korrigáljuk, azalatt az időszak alatt, melyet az “adakozás az adakozás érdekében” időszakának nevezünk, és még később korrigáljuk a szándékos bűnöket a “megszerzés az adakozás érdekében” állapota alatt.

A felkészülési időszak az az idő, amikor felfedezzük az összes “bűnösöket” magunkon belül. Azokat fokozatosan fedezzük fel, amekkora mértékben képesek vagyunk minderre. De a legfontosabb az, hogy azokat csak olyan mértékben fedezzük fel, amekkora mértékben képesek vagyunk őket magunkon belül tolerálni, amekkora mértékben képesek vagyunk mindezeket felfedezni anélkül, hogy elmenekülnénk a spirituális útról! És ameddig fel nem ébresztjük mindegyiket, nem vagyunk képesek a Machsom-on áthaladni.

A Machsom-on azzal a feltétellel haladunk át, hogy mi felül emelkedünk a bűnökön és hanyagságokon. Nem szabad belekezdenünk korrekcióikba, hanem ahelyett föléjük kell emelkednünk. Később, a Machsom után korrigáljuk őket és megszerezzük az “adakozás az adakozás érdekében” szintjét. Akkor felhasználjuk őket ahogy vannak, és hajlandóak vagyunk megmaradni bennük, de csakis az adakozás érdekében. Mindez jelenti azt, hogy áthaladunk a Sínai sivatagon.

Utána korrigáljuk őket a “megszerzés az adakozás érdekében” szándékával, ami azt jelenti, hogy belépünk Izrael földjére (a Teremtő felfedezésébe). Ebből az következik, hogy pontosan ezeken a tulajdonságokon belül, melyeket magunkon belül a Machsom előtt felfedtünk, később felfedezzük a Felső Világot és a Teremtőt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.