Dr. Michael Laitman

A zavarok, és idegen vágyak azok az anyagok, melyeket nekünk szeretetté kell változtatnunk

Kérdés:

Hogyan birkózzak meg azokkal az erős vágyaimmal, melyekről felfedezem, hogy uralkodni akarnak felettem, vágyak mint tisztelet, hatalom, és hírnév iránt vágyak?

Válaszom:

Semmit sem kell velük tegyünk, és legfőképpen ne próbáljuk őket elpusztítani! Csak emeljük fel a célunk fontosságát – a Teremtő felfedezését, mely ezeken a vágyakon belül fog megtörténni, ahogy azok korrigálódtak. A cél fontosságának magasabban kell lennie, mint összes vágyaink és aspirációink, melyek minket más irányokba akarnak húzni, és magasabbnak kell lennie, mint az összes gondolatnak, melyek összezavarják gondolatainkat.

Nem szabad problémáinkra koncentrálnunk. Végül is mi nem vagyunk saját magunk orvosai, és nincs meg az erőnk, hogy problémáinkat korrigáljuk. Csak a cél fontosságát kell megemeljük, és problémáink fölé kell emelkednünk, mintha nem is figyelnénk oda rájuk. A cél felé kell aspirálnunk, problémáinkat alapul használva. Hogyan? Azáltal, hogy a csoporttól azt követeljük, hogy adja meg nekünk a spiritualitás, adakozás, és a Teremtővel való egység nagyságának érzetét, más szóval – a kapcsolat és szeretet nagyszerűségét.

Ebben az esetben mindezek a vágyak hozzátapadnak alulról a szándékunkhoz, hogy elérjük a Teremtőt, és ez az ahogy elérik majd megfelelő formájukat. Ahányszor ezek a vágyak és gondolatok megjelennek bennünk, csak arra kell figyelnünk, hogy megnöveljük a Teremtő, az adakozás tulajdonságának nagyszerűségének érzetét, és annak nagyságát, hogy a többi lélekkel kapcsolatba lépjünk. Akkor az összes “bűnöző” kinyilvánítja magát bennünk, azaz az összes idegen gondolat és zavarás, és ezek speciális irányt adnak a felebarát iránti hozzáállásunkhoz. Az egyszerű szándékunk, hogy elérjük az adakozást, és a Teremtőt egy speciális formát ölt majd, és nagyobb erőt és hatalmat szerez majd.

Át kell formáljuk a gyűlöletet szeretetté, mivel anélkül a szeretetnek nem lenne formája. Mit szeretünk, hogyan, miért és mit szerzünk meg általa? A Fény mely Felülről érkezik az egy tiszta erő, képes gonoszságunkat jósággá átváltoztatni, de nem képes ezt a cselekedetet egy vákumban elvégezni. A Fény a gyűlöletet, visszataszítást, zavarokat és zavarodottságot változtatja át.

Ezért van az, hogy nem szabad megpróbálnunk ezeket a zavarokat elpusztítanunk, hanem ehelyett a Reformáló Fény iránt kell aspirálnunk, hogy ezeket a zavarokat alapul használja fel. Mindeközben a zavarok csak növekedni fognak az idő haladtával, mivel nélkülük semmink sem lenne, amit jósággá változtathatnánk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.