Dr. Michael Laitman

Az élvezet a nagyító alatt

A célunk az, hogy kiismerjük kik is vagyunk, mi a valóság, ki a Teremtő, és milyen tulajdonságokra van ahhoz szükségünk, hogy Őt felfedezzük. Segítségünkre rengeteg különböző lehetőség nyílik meg előttünk életünkben, de minnél inkább szétszórjuk magunkat ezekben, annál inkább szenvedünk. Azonban ha másrészről mindezeket megismerjük kielemezzük, és lecsökkentjük számukat, és csak egyetlen aspirációra koncentrálunk, akkor valóban érezni fogjuk az élvezetet.

Mi csak akkor élvezünk valamit, ha leszűkítjük a keresés terét, és miután sok vizsgálatot végeztünk, csak egyetlen pontra koncentrálunk. Amikor mind a többi élvezetekkel és lehetőségekkel foglalkozunk, egyiket a másik után meg kell vizsgáljuk, hogy egy speciális műszert építhessünk – mint egy hatalmas üveglencsét, mely az összes Fényt mely beleérkezik egyetlen sugárba képes koncentrálni. Minél nagyobb a lencse, annál nagyobb a képesség arra, hogy a Fényt koncentráljuk, és ennek hatására még több Fényt vagyunk képesek koncentrálni. Legvégül ez a lencse képes a Fényt olyan kicsi ponttá koncentrálni, melynek koncentrációja és ereje olyan hatalmas, hogy a Fénynek, és vágynak ebben a pontjában minden lehetséges.

Mindez nyilvánvaló az optika területén, ha megvizsgáljuk hogyan működnek a lézerek. Mi képesek vagyunk ugyanezt megtenni a belső munkánkban, amikor a rengeteg különböző vágyat magunkon belül koncentráljuk. Pontosan így vagyunk képesek elérni egy magasabb, spirituális erőt. Minden arra épül, ami már most bennünk van. Minnél inkább növekszik önző vágyunk, annál jobban szétszóródunk, annál vékonyabbra kenjük magunkat rajta széjjel: a világban mindenre vágyakozunk, mindent meg akarunk szerezni! Ha lehetséges lenne mindent megszereznénk: pénzt, tudást és minden mást.

De miért van az, hogy mi ennyi különböző élvezetet látunk magunk előtt? Mindez azért van, mert a beteljesülés így jelenik meg vágyunk előtt. A teljes leereszkedés a Végtelen Világból a mi világunkba a különböző Fények, vágyak és élvezetek megszokszorozódásából áll. Ez egy fokozatos szétosztódása a Végtelen Világ Közvetlen Fényének sok-sok kisebb Fényre.

A Végtelenségtől és tökéletességtől történő eltávolodás a tulajdonságok megszaporodásából áll, mely egy pontból jött létre, és melyet mi elképzelünk. Amennyiben magtanuljuk, hogyan egyesítsük ezeket a számtalan tulajdonságokat, és elérjük az Egy, Különleges, és Oszthatatlan Erőt, akkor képesek leszünk korrekciót és egységet elérni. Ez az egyetlen módja annak, hogy megszüntessük a szenvedést: azáltal, hogy az adakozás egy erejét választjuk, azt önző élvezetek elé helyezve. Ez az, ahogy elkezdhetünk felemelkedni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.