Dr. Michael Laitman

Törjünk át ennek a világnak az álmán a Zohár könyvének segítségével

Mi nem leszünk képesek a spirituális világot felfedezni a Zohár könyvének tanulmányozása nélkül. Ez nem azért van mert ez a könyv olyan erőteljes, és képes felgyorsítani a fejlődésünket olyan mértékben, hogy ahelyett, hogy lábunkon sétálunk, vagy lovagolunk, inkább egy repülőn repülünk. Ehelyett nélküle egyszerűen nem vagyunk képesek koncentrálni belső, spirituális valóságunkra, és csak azt a külső képernyőt látjuk, mely ezt a materiális, illúzórikus világot mutatja.

Soha nem leszünk képesek ezen a képernyőn keresztül törni, és felfedezni azokat az erőket melyek mögötte működnek, melyek ezt a mozit (ezt a világot) vetítik számunkra, vagy hogy még mélyebbre hatolhassunk, ezeken az erőkön és tulajdonságokon is túl a Fény sugarához, a vetítőhöz, és még tovább – a Teremtőhöz, minden forrás, tulajdonság és jelentés forrásához eljussunk.

Hogyan lehetséges a külső képtől az erőkhöz, a teremtő gondolataihoz, szándékához és hozzánk viszonyított cselekedeteihez eljutni annak érdekében, hogy megértsük miért mutatja be nekünk ezt a mozit? Mit akar mondani azzal, hogy nekünk ezeket az állatokat, embereket mutatja, meg mindent ami a világban történik? Miért adja nekünk ennek a világnak az érzékelését, mintha lenne múltunk, egy időt amikor megszülettünk, jelenlegi életünket és annak érzetét, hogy előbb utóbb meg kell haljunk, és jelenleg mi körbe vagyunk véve az egész világgal és a többi emberrel? Miért akarja, hogy mi ezt az álmot lássuk?

Azt mondják nekem, hogy teljes mai életem nem valóságos! Ki akarok törni ebből a világból az igazságba és ki akarom találni: mit akar Ő tőlem?! Miért kötözött össze engem, és játszik velem, mint egy bábuval, úgy tüntetve fel, mintha élnék? Miért tesz Ő mindent ilyen módon, és ki Ő egyátalán? És mi jön ezután?

Ezek a kérdések vezetnek majd el minket a válaszhoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.