Dr. Michael Laitman

A felfedezés azáltal történik, hogy átváltunk a materiális képekről az erőkre

Kérdés:

Hogyan akar a Zohár könyve minket irányítani?

Válaszom:

A Zohár azáltal irányít minket, hogy felfedi a világokat bennünk, és ott megtaláljuk az összes lehetséges belső jelenséget – magamat, a világot és a kövületi, növényi, állati és emberi szinteket. Végül is mindaz amit csak elképzelni tudunk most, magunkat is beleértve, csak belül létezik.

Amennyiben én a Zohárhoz így viszonyulok, tudva azt, hogy az magamat fedi fel előttem, akkor a könyv képes magamról mesélni. Minden amit a Zohár könyvében olvasok bennem játszódik le. Én lényegében egy képernyő vagyok, és az erő különböző formákat, képeket és cselekedeteket vetít ki erre a képernyőre. Az én élvezet iránti vágyam különböző szintjein ez az erő vagy élettelen tárgyakat vetít, vagy a növényi világot, vagy az állati világot, vagy az emberi világot. Mindezek a képek az élvezet iránti vágyamon belül jelennek meg, és őket a vágy ereje rajzolja meg.

Hasonlóan ahhoz, ahogy képeket látunk a számítógép képernyőjén, létezik egy fotó kamera bennünk, mely egy illúziót hoz létre a valóságról, mely előttünk zajlik. De igazából nincsen valóság, mindaz csak az élvezet iránti vágyunk, amint benyomásokat kap a benne működő erő által, különböző képeket a vágyba vetítve. Mi, ennek megfelelően ezeket a képeket mint élettelen tárgyak, növények, állatok és emberek érzékeljük, függően a vágy szintjétől, melybe belerajzolódtak.

Ennél fogva amikor én a Zohár könyvét olvasom, azt kell, hogy elképzeljem, hogy én egy kis teljes világ vagyok, és minden bennem létezik: az óceán, a hegyek, a színek, hangok, fák, emberek és az összes esemény mind bennem történik. És akkor én fokozatosan elkezdek átváltani a képekről melyeket a Zohár lefest tulajdonságokra és erőkre. Ahelyett, hogy a könyvben megjelenő szavakra reagálnék, állatokat embereket fákat és minden velük történő eseményt elképzelve, fokozatosan elkezdem majd megkülönböztetni mindezen tulajdonságokat magamon belül. Lényegében csak két tulajdonság: az adakozás és megszerzés létezik, de ezek különböző fokokban jelentkezhetnek, és különböző módokon fejeződhetnek ki.

Meg kell próbálnunk felismerni mindent amit ez a könyv megkülönböztet. Ahogy mi valóban megtesszük az átváltást az erők világába, elkezdjük látni a igazságot, és elkezdjük megérteni hogy azok a képek melyeket most látunk csak egy képzelt világ képei, és valójában mindezek csak erők. És akkor ezen erők mögött fokozatosan elkezdjük felismerni az Egyetlen, Egységes Erőt – a Teremtőt.

Ez az ahogy a Zohár könyvét olvasnunk kell.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.