Dr. Michael Laitman

Gyakorlati Kabbala

Az eredeti gyakorlati Kabbala azt jelenti, hogy magunkra vonzzuk a Korrekció Fényét, mely bennünk változást okoz. A mi világunk a végeredmények világa, minket a Felső Erők befolyásolnak, melyek ezen világ teljes életét irányítják. Tehát nem szabad azt gondoljuk, hogy mi bármit is képesek vagyunk megváltoztatni ebben a világban történő cselekedeteinkkel. Semmilyen hatásos tettet nem vagyunk képesek végrehajtani világunkban, kivéve egyet: hogy MAN (követelést)-t emeljünk felfelé. Ez az egyetlen dolog amit tehetünk. A MAN emelése az amit gyakorlati Kabbalának hívunk.

Amennyiben ezzel ellentétben a személy abban reménykedik, hogy képes sorsát megváltoztatni, és képes a Felső Erőket materiális cselekedeteivel befolyásolni (beleértve a tradíciók, és parancsolatok fizikai megtartását), akkor arra a Kabbala azt mondja, hogy mindaz lehetetlen. Ne tegyük azt – az nem fog segíteni. Természetesen végrehajthatjuk ezeket a rituális tetteket annak érdekében, hogy nyugodtabbnak érezzük magunkat, és hogy életünknek valamilyen rendszert adjunk, de ugyanakkor tudnunk kell, hogy sorsunkat nem vagyunk képesek ily módon megváltoztatni. Ezek a tettek nem tesznek minket képessé önzőségünk felfedezésére, és nem hoznak minket olyan helyzetbe, hogy mi önzőségünket korrigálni akarjuk. Még az is lehet, hogy éppen ellenkezőleg érzünk majd – megnyugszunk, és azt gondoljuk, minden rendben van.

Amennyiben a személy azt reméli, hogy bármit is képes ebben az életben azáltal megváltoztatni, hogy azt közvetlenül akarja befolyásolni, ahelyett, hogy a Felső Világon keresztül próbálná azt megközelíteni, azt misztikumnak hívjuk. Ha a személy nem kéri azt, hogy hasonlóvá váljon a Felső Erőkhöz, és hogy megváltozzon, hanem ahelyett megpróbálja megváltoztatni az erőket, és a világot, mely látszólag rajta kívül található, akkor a misztikus dolgokkal foglalkozik. Mindez azt jelenti, hogy a világképe hibás. Az egyetlen dolog a valóságban amit mi képesek vagyunk megváltoztatni, az saját magunk, vagy inkább azt kell kérjük, hogy mi magunk változzunk meg.

A teljes valóságunk az Egyetlen és Egységes Teremtő, az Abszolút, aki Jó és Jóságos. Nincsen más Rajta kívül. “Létezik egy törvény, és azt nem lehet megsérteni”. Mindez egy vastörvényre utal, melyet mi semmilyen módon nem vagyunk képesek befolyásolni. Amennyiben változást akarunk, akkor csak Őt vagyunk képesek megkérni, hogy ezeket a változásokat bennünk hozza létre.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy megértsük mennyire különbözünk Tőle, és utána meg kell Őt kérjük, hogy minket Magához hasonlóvá tegyen. És akkor képesek vagyunk teljes sorsunkat a jóság ösvényére terelni. Minden mással kapcsolatban, teljesen mindegy mit is teszünk, az csak arra szolgál, hogy megmutassa nekünk, hogy nem megfelelő módon cselekszünk. Mindaz fájdalom formájában mutatkozik meg annak érdekében, hogy minket a megfelelő útra vezessen.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.