Dr. Michael Laitman

A jóság óceánjában elmerülve

Egy fejlett személy abban különbözik másoktól, hogy hajlandó elviselni hosszú ideig tartó szenvedést, hogy elérje a célt, ami nagyszerű, és ezért nagy mennyiségű erőfeszítést és időt kíván az elérése. A személy fejlődési szintje azáltal van meghatározva, hogy mennyi erőfeszítést és időt képes rááldozni arra, hogy elnyerje azt a kitüntetést, ami azon a tényen alapszik, hogy el tud képzelni olyan célt, ami megér ekkora erőfeszítést.

Láthatjuk a világunkban, hogy vannak emberek, akik élnek és pénzt keresnek ösztönösen Reggel az ilyen ember elhagyja a házát, talál valamilyen munkát, amivel elég pénzt kereshet, hogy táplálja magát erre a napra is, és azután hazamegy.

Egyszer volt  egy szomszédom, aki  azt szokta mondani, „Megkerestem ma ötven dollárt, és ez elég is. Én és a családom kimegyünk a strandra. Van elég pénzünk hogy szendvicseket  vegyünk rajta egész nap, és így pihenhetünk.” Meg voltam lepődve: „ És mi lesz holnap?” “Én kérdeztem és ő válaszol, „Elegem van mára”  Ez volt az attitüdje az élettel szemben

Közben egy másik személy elhagyja a szóban forgó házat. Megkérdezed tőle: „Történt valami? Nincs pénzed, hogy tápláld a családodat?” Azt válaszolja: „ Nem, minden rendben”, ezért aztán megkérdezed? “mi a baj” Akkor elkezdi mondani neked a problémáit a „világgal szemben” vagy valami olyanról ami több év múlva  történhet meg. Ha azt javasolod neki, hogy menjen a családdal strandra pihenni, képtelen lesz blokkolni ezeket az aggodalmas gondolatokat.

Minél fejlettebb egy ember, annál nagyobb a szóba jöhető terület, annál nagyobb a célja, és annál többet hajlandó szenvedni, hogy elérje célt .Ez ugyanaz  mint a spirituális, amikor a személy, aki el akarja érni a célját, olyan valaki, aki elvisel nagy fájdalmakat,  erőfeszítéseket tesz, és éveket is vár, a kritikával szemben, és az úttal való  egyet nem értések ellenére

A egyetlen dolog, amire a személynek szüksége van az az érzés hogy a cél felé irányul,  és az egyáltalán nem fontos,, hogy  mikor éri azt el, vagy azonnal, vagy valamikor a végtelenben. Ha ilyen érzésünk támad, az azt jelenti, hogy kijavítottuk a  Kelimünket Ha az a célunk, hogy eljussunk az adakozáshoz, akkor egyáltalán nem érdeklődünk a jutalmazásról.

Éreznünk kell, hogy nem törekszünk semmire e célon kívül, és nem számít, hogy mikor érjük el, vagy hogy elérjük egyáltalán. Ez azt jelenti, hogy mi már benne létezünk! Ez az a módszer, amivel a személy belép a spirituálisba, tökéletességet tapasztal, és elmerül a jóság óceánjában…

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.