Dr. Michael Laitman

A vágy eszköz arra, hogy elérjük a Teremtőt.

A Teremtő által alkotott vágy, a vágyak sok részére van osztva, és akkor alávetődik változások sorozatának, amíg stabilizál egy állapotot, ahol a „self(ego) nevű vágy van feltárva. Ezt a vágyat egy olyan belső vágynak érezzük, ami egy külső vágyban létezik, földön kivüliek vágyában, emberek, állatok, madarak, halak, növények, közetek képében.

Mindazonáltal ezek ugyanazon kívánság részei, amely a végtelen Malchutjából szálltak alá, egy olyan állapotba, ahol kezdi megérezni és megkülönbötetni, hogy a törés után abból a belső pontból lett levágva, amit Adam HaRisonnak nevezünk.

Ez az „Én” mindannyiunkban,  a vágy fejlődésének legalacsonyabb szintje. Ezen a szinten a vágy elkezdi összegyűjteni az összes darabokra tört vágyat, amelyik idegennek tűnik visszatérítve a teljesség és a tökéletesség állapotába, Ezeket a vágyakat, mint egy vágyat felfogva, tanulmányozzuk a „sef(ego)-ünket, ”, az utat, ahogy alkotva lett, és Teremtőnket. Ennek eredményeképp ez a „self” hasonló sőt egyenlő lesz Vele.

Mindazonáltal , én nem vagyok a vágy Én kívül vagyok a teremtett vágyon. Mint én is, a Teremtő szintén az általa termtett  vágyamon kívül létezik. Ő teremtette az „Ént” , és Ő teremtette a Vele ellenkező vágyat,, szóval tanulmányozva a a vele ellenkező Vágyat, elérem Őt.

A vágy köztünk, az olyan, mint az étel a vendég és a vendéglátó között, lehetővé teszi, hogy közeledjenek, amig elpérik az abszolút szeretet és egységet. Más szavakkal a Teremtő által teremtett vágy az eszköze annak, hogy egyesüljünk .

A Teremtő

Vágy  Fény

Én

A Teremtő a vágyon kívül létezik, csakúgy, mint „Én”  A Teremtőnek van egy pontja, ahol érintkezik a vággyal, ahogy nekem is Következik, hogy  a kettő egyenlő! Köztünk van a vágy, amit Ő teremtett, és a Fény is , amit Ő tölt fel .Én az érzése és a konzekvenciája vagyok a törésnek, egy szikra, ami a vágyon kívül létezik, ami nekem adatik, .hogy eljussak a Teremtőhöz.

A vágyon belül, Ő konstruálta a Partzufim és Sefirot világát, és a feladatom, hogy helyreállítsam a megelőző teljességet és tökéletességet. Hogy visszajuttassan az Egybe, az Egyedibe, az Oszthatatlanba. Akkor teljesen egy leszek Vele, és a tévékenysége által fogom ismerni Őt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.