Dr. Michael Laitman

Magunkat nézve és összehasonlítva a Teremtővel, az nem egy szép látvány

Kérdés:

Mi az a Kelim, amikor  a Teremtő tulajdonságai belenyúlnak a teremtett lények tulajdonságaiba.

Válaszom:

Engem, befogadónak alkottak, és csak a teljesítéshez értek. A Felső Fény befolyásolt és elnyomott engem–ez megmutatta nekem az adakozás minőségét és belém csepegtette  az egoizmust  Ezt mind  a Fény ereje csinálta. Amikor én látom a Fényt, utánozni szeretném. Mindazonáltal belül ugyanaz maradok, mint azelőtt voltam.

Bár én magamat emberek mélyérzelmű csoportjában találom, akik zenéről, irodalomról, művészetről beszélnek, és én hasonló szeretnék lenni hozzájuk. Büszke vagyok magamra, és ha vissza gondolok arra, hogy hogyan volt, mielőtt ide jöttem, sokszor szégyelltem magamat. De amikor oda mentem, és láttam, hogy minden lehetséges, nincs szégyenletes vágy , szabad hazudni, és mindenféle csúfságot lehet elkövetni, és ezért én is elkezdtem így gondolkodni és cselekedni, azt gondolván ez az igazi élet.

Más szavakkal a teremtett lények a Fény befolyása alatt voltak, de ez nem a belső lényegük , ez nem a korrekció. Sötétségre van szükségünk, hogy elkezdjük sugározni a Fényt és kijavítsuk a csúfságokat a teremtésen belül. Az egoista vágy ami kezdetben a Teremtő ellentettje volt, azt  korrigálni kell, nem csak korlátozni.

Hogyan lehet a teremtett lény becsapni és arra kényszeríteni, hogy felfedje magát. Ez olyan, mintha te folyamatosan piszkálnál valakit, amíg az igazi színét nem mutatja. Ez pont az, ami a teremtéssel  történik,amikor a Kelim (tulajdonságok) törése történik.

Mindazonáltal, a teremtés nem tud semmit még erről. Ez a Fény befolyása alatt történik. Ez olyan, hogy csatlakozom emberek kiváló csoportjához  és ettől érdemesnek, tekintélyesnek, és tisztának kezdem érezni magamat. Aztán hirtelen adnak valamilyen feladatot, és a teljes igazság feltárul, mindenki kitalálja ki vagyok, De milyen szégyen származik ebből. Ugyanazt akarom csinálni, amit ők csinálnak, kiállni az adakozás mellett, de ha ez lemegy az üzlet szintjére, miden bűn feltárul.

A Teremtő és a teremtett lényeg egymás mellett vannak, és egy vékony kerítéssel vannak elválasztva, aminek a  neve Parsa ha lebontjuk ezt a falat, a teremtés feltár minden bűnt benne, összehasonlítva  minden jósággal, ami a Fényben létezik. Úgy tűnik, hogy ők ketten közel voltak egymástól de hirtelen a köztük lévő fal lebomlik, és most szemtől szembe állnak.

Láthatod, hogy a Teremtő milyen kedves és adakozó, de nézz magadra! A természeted eme megnyilvánulása nélkül a Teremtővel szemben, nem tudjuk elérni a hasonlóságot.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,662 seconds.