Dr. Michael Laitman

A Zohár az érzéseinkhez beszél

Kérdés:

Nehéznek találom, hogy koncentráljak a Zohár leckékre, amelyek arról szólnak, hogy miért próbáljak gondolkozni  a mindenki közötti kapcsolat tanulásán. Ez a helyes dolog, vagy több mentális erőkifejtést kell végeznem, hgy megértsem, amit mondanak.?

Válaszom:

Az erőfeszítéseket az érzéseidben kell megtenned, nem az eszedben.Érezned kell mindent, amit a Zohár leír, mintsem megértened. A Zohár könyve az érzéseinkhez beszél, nem az eszünkhöz. Ha olvasok néhány szót, olyat, mint „szőlő, fa, menybolt, pokol” ezeket meg kell találnom magamban. Mindenek felett én teljesen vágyakból vagyok komponálva, és a vágy az érzés, nem észszerűség.

Ha arra használom az eszemet, hogy mindezeket egy koncepcióba fordítsam, olyan kifejezéseket, mint a Fény, az edény(Kli) és ezek kombinációjába, akkor én soha nem megyek túl a mechanikus képen., mint egy diagramm, és nem leszek képes közelebb jönni, hogy érezzem őt. A képnek fokozatosan kell összeállni bennem . Ez magába foglalja az érzéseket.  Össze kell gyűjtenem a belső érzéseket és benyomásokat, amelyek fokozatosan jönnek össze a saját összhangjukban, a Felső Világ érzéseit képezve.

Az ugyanaz, ahogy mi fejlődünk a mi világunkban, az ész az érzés után jön. Először egy gyerek azt érzi, hogy valami jó vagy rossz, és csak később érti meg, hogy mihez kell közelebb jönnie, és mitől kell eltávolodnia. Később tesz szert egy szélesebb  ész  képességére.

Ezért, amikor olvassuk a Zohár könyvét,  mindig meg kell próbálnunk azonosítani az érzéseinket, és észrevenni az akaratunkat az élvezetünk megérzésére. Később az ész is jelentkezik bennünk,  és elkezdi komponálni ezeket egy egységes képbe..

Kezdők számára egyszerűbb ezt az eljárást sematikusan felfogni, de mindazonáltal, át kell vinnünk a Zohár szövegét, az adakozás és kapás érzésébe.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.