Dr. Michael Laitman

Virtuális Zohár lecke 2OO9 december 13.-án

2OO9 december 13.-án vasárnap folytattuk heti sorozatunkat a “Zohár felfedezése” címűt. Ez volt a hatodik ilyen jellegű lecke a sorozatban, a “Ki a társunk” című fejezetet tanultuk.

Íme a lecke összefoglalója:

A Teremtő azért hozta létre a teremtést, hogy azt a hasonlóság állapotába hozza Magával – a harmónia, örökkévalóság és tökéletesség állapotába. Egy különleges “kapcsolóelem” létezik a Teremtő és a teremtés között, mely az Acilut világának Zeir Anpin-jából, és Malhut-jából áll.

Az Acilut világának Zeir Anpin-ja a Teremtőt, míg az Acilut világának Malhut-ja a teremtést jelképezi.

A teremtés azokat a lelkeket jelenti, melyek felemelkednek és beépülnek a Malhutba azáltal, hogy korrigálódnak, és egymáshoz kapcsolódnak. Ezért van az, hogy az Acilut világának Malhut-ját a “lelkek gyülekezete”-nek hívjuk. A Zeir Anpin (adakozás tulajdonsága) és a Malhut (megszerzés tulajdonsága) közötti kapcsolatot Zivug-nak, egyesülésnek nevezzük. Egy ilyen kapcsolat csak akkor lehetséges, amennyiben mindkét résztvevő tulajdonságai azonosak egymással.

A teremtés alaptermészete megszerzés, azonban az képes szándékát megváltoztatni, mely esetben képes saját maga helyett a Teremtő érdekében megkapni. Akkor megszerzése hasonlatossá válik az adakozáshoz, és Zeir Anpin egybeolvad Malhut-tal a közöttük levő formák azonossága folytán.

Minden amit mi ebben a világban érzünk a Teremtő és a teremtés közötti kapcsolatból származik. A Zeir Anpin és a Malhut közötti minimális kapcsolat következtében a Fény egy kis szikráját vagyunk képesek érzékelni (Ner Dakik), mely létezésünk érzékelését adja nekünk, és egész életünket támogatja. Emellett a Zeir Anpin illuminációja felébreszti bennünk a beteljesülés hiányát, az élvezet hiányát, és a megértés hiányát fejlődésünk minden szintjén. Ennél fogva azt okozza, hogy mi valami újra, ismeretlenre, különlegesre kezdünk aspirálni, valamire ami jelenlegi világunk határain túl létezik.

Ily módon, azáltal, hogy Malhut-ot befolyásolja, a Felső Fény a lelkeket magához vonzza, arra invitálva őket, hogy teljes jogú partnerekké váljanak a Teremtővel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.