Dr. Michael Laitman

Az intellektus az eszköz arra, hogy dolgozzunk a vágyainkkal.

Kérdés:

Alkalmas –e az intellektusom, hogy könnyen megértsem, ami a  Zohár könyvében van?

Válaszom:

Az intellektusunk csak azt értheti meg, amit érzünk Csak azt foghatja fel, amit érzünk belül, vagy a vágyunkon belül.

Még a matematikában is, ahol csak számokkal dolgozunk, ezek a számok rendezve vannak bennünk, annak megfelelően, hogy milyen kicsi vagy nagy a vágyunk. Ezért mindennek le kell ülepednie bennünk, abban a dologban, ami számít, – az érzéseinkben .Semmit sem tehetünk ez ellen, mert ez az, ahogy a Teremtő teremtett minket.

Ezután bekapcsoljuk az agyunkat, és kezdjük látni a különbségeket a számok között, ez nagyobbnak néz ki, ez kisebbnek, ez pozitívnak, ez negatívnak. Ez az ahogyan  működünk, és az első dolog amit tennünk kell,  ki kell fejlesztenünk az érzékeinket,  a kapni vágyást, és annak minden különböző formáját.csakúgy, mint az adakozás vágyát.

Az agyunk és intellektusunk nem szolgál másra, mint hogy segítsen kiépíteni az összeköttetéseket, az élvezet kapásának vágya és az adakozás vágya között.  Ez az amit az intellektusunkról mondhatunk, összeköti a vágy sokféle formáját.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.