Dr. Michael Laitman

Spirituális növekedésünk hasonló a földbe ültetett maghoz

Kérdés:

Mit jelent a Kabbalában az, hogy a csoporthoz fordulok?

Válaszom:

Az hogy a Kabbala csoporthoz fordulok azt jelenti, hogy a személy az teljesen tehetetlen, elmerül és fuldoklik az óceánban, szörnyű helyzetben találja magát, éhen hal – és hirtelen felfedezi, hogy jó emberek veszik körül, akik segíteni akarnak neki. Csak kérnie kell, és meg kell mutatnia nekik, hogy a segítségüket kéri!

Biztosnak kell lennie abban, hogy azok segíteni akarnak neki. Nem is kell azt hallania, hogy ők azt kimondják. Minden a személyen múlik, hasonlóan ahogy mi a Teremtő hozzánk való attitűdjét látjuk. A valóságban a Teremtő állandóan készen áll arra, hogy segítsen, és a csoport az megegyezik a Teremtővel. Amennyiben én lenullázom magam a csoporttal szemben, és segítséget várok tőlük, akkor én azt meg is kapom! Ez automatikusan fog megtörténni. Ez nem függ a csoporton belül specifikus emberektől, mivel én az ő belső, korrigált állapotukhoz fordulok, mely a Végtelen Világban található, és lehet, hogy ők maguk sem érzik még mindazt.

Annek érdekében, hogy ezt elérhessük, nekem erre valóban szükségem kell hogy legyen. Kétségbe kell essek a saját tehetetlenségemtől, és hinnem kell, hogy mindazt csak az ő segítségükkel vagyok képes elérni, csakis ha megkapom támogatásukat, kölcsönös garanciájukat, energiájukat és minden mást. Amennyiben én lenullázom magam előttük ilyen módon, akkor bizonyosan sikeres leszek.

Azonban le kell magamat teljesen nulláznom. Annak érdekében, hogy a mag amit a földbe ültettünk elkezdjen növekedni, először is el kell, hogy rohadjon. Hasonlóan a személynek mindent el kell vetnie ami az övé, annak érdekében, hogy a csoport teljes mértékében képes legyen őt befolyásolni. És akkor egy új életbe lép bele, egy új növény fog kinőni az elrohadt magból. De ez nem történik meg, amíg a mag el nem rohadt.

Mi azt gondoljuk, hogy csatlakoztunk másokhoz, és valamit együtt építünk, de ez nem így van. A magnak először is le kell nulláznia magát, és akkopr a környezet képes őt befolyásolni. A személynek meg kell értenie mire van szüksége, amit a csoporttól meg kell kapnia – mely ásványokra van szüksége, milyen nedvességre, melegségre, és oxigénre vam szüksége. Szét kell esnie darabjaira annak érdekében hogy magába szívhassa a környezet hatását.

Mi azonban azt hisszük, hogy mindez a nedvesség, ásványok és oxigén az bennünk létezik. Azonban mindössze a Resimo található bennünk semmi más. Minden más a környezettől érkezik, mivel a teljes spirituális rendszer a kapcsolatunkra épül.

Amennyiben egy új testrészt ültettek a testbe, akkor az egész test elkezd azzal dolgozni. Mi azonban le kell nullázzuk egónk védekező erejét, mely ki akarka lökni az idegen testet és nem engedi azt, hogy az kapcsolódhasson. Ez valami olyasmi amit magunk által kell elvégeznünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.