Dr. Michael Laitman

Hogyan fejlődik a pont lélekké

Mi elkezdünk a lélek kifejlődéséről beszélni. Annak érdekében, hogy érzékeljük a spirituális világot, mi egy érzékszervet használunk, melyet “lélek”-nek hívunk. Azonban jelenleg nem rendelkezünk ezzel az érzékszervvel. Annak érdekében, hogy azt megszerezzük arra kell vágynunk, hogy egy pontból ezt a képességet kifejlesszük és utána használjuk, hogy érzékeljük az összes képet melyet a Zohár mesél el nekünk, mint Noé, Lea, Elokim, Yud Hey Vav Hey, a bárka, a ház, a Fény és sok más dolog. Semmit nem tudunk még ezek spirituális jelentéséről még, mint egy kisbaba mely épp hogy megszületett erre a világra, és egy új, tiszta lappal indul. Semmi sincs még arra a lapra írva!

A kisbabának lassan meg kell ismernie ezt a világot, lépésről lépésre elkezd egyre többet érzékelni érzékszerveivel. Mi gyakran nem vesszük észre hogyan is készül fel a kisbaba minderre, és hogyan fejezik ki vágyát arra, hogy valamit megtanuljon. Úgy tűnik, hogy magába van zárva, és mi egyszerűen csak táplálékot adunk neki, és kiszolgáljuk alapvető szükségleteit. Azonban ahogy ő növekszik elkezd egyre jobban megnyílni, és egyre jobban reagál környezetére.

A spirituális világban azonban mi más módon fejlődünk, különbözően a kisbaba evilági fejlődésétől, mivel létezik egy lélek, mely egy bennünk levő vágypontból fejlődik ki. Amennyiben mi a Zohárt ennek a pontnak a hatása alatt olvassuk, akkor mindenfajta benyomásokat szívunk magunkba az olvasás által, és ez a pont elkezd fejlődni, és megduzzad. Amikor egy bozonyos mérető gömbbé növekszik, akkor elkezdjük a spirituális világot érzékelni benne.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.