Dr. Michael Laitman

Fedezzük fel az emberi lényt magunkban

A Kabbalisták ránk hagyták a Zohár könyvét, hogy azon keresztül képesek legyünk látni a spirituális világot, és felfedezni a Teremtőt. A Kabbala tudománya a Teremtő felfedése a teremtett lények számára (mint láthatjuk a definíciót Báál HaSzulam cikkében: “A Kabbala tudományának Lényege”).

A Zohár könyve magunkról szól. Bár annak leírása meglehetősen furcsa, mindaz azt írja le mi is történik magunon belül – és csakis belül! Hasonlóan mint ahogy az állati testem sok testrészből és rendszerből áll, ugyanígy spirituális testem, a lelkem hasonlóan analóg részekből és rendszerekből áll.

Állati testem anyaga a megszerzés és beteljesülés iránti vágy. A spirituális testem anyaga az adakozás és beteljesülést adás vágya. Csak a spirituális test és a lélek az emberi lény bennem, mivel az állati test csak magával, az állattal törődik és csak addig létezik ameddig az állat életben van.

Szóval ki is az emberi lény bennem? Ez valaki akit fel kell fedezzek, megtaláljak és megvizsgáljak, ez az egyetlen dolog amiről a Kabbala tudománya és a Zohár könyve beszél.

Meg kell próbálnom felismerni az én belső vágyaimat és azok formáját (tulajdonságait), melyeket a Zohár könyve leír mindenféle világunkból vett nevek segítségével. Például a bennem levő emberi lény magában tartalmaz olyan tulajdonságokat, melyeket “Jákob”-nak, “Ézsau”-nak, “bika”-nak, “szamár”-nak, “madarak”-nak, “fák”-nak, “Adam HaRishon”-nak, “Noé”-nak, és “bárká”-nak nevezünk Mindezek a tulajdonságok rajtam belül léteznek.

Mit nyerek azáltal, hogy belekezdek ebbe a belső keresésbe? Felfedezem valójában ezeket a tulajdonságokat? Valójában nem fedezem fel őket! Semmit sem fogok találni keresésem által. Azonban azáltal, hogy erőfeszítést teszek, felébresztem a Felső Fényt – a Teremtő felfedezését. A kísérleteim arra, hogy felfedezzem a Felső Tulajdonságokat magamban beindítja a Fény és annak Forrásának felfedését, annak az alapelvnek alapján, hogy: “Higati ve Matzati” – Dolgoztam és találtam”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.