Dr. Michael Laitman

Lássuk a sötétséget legnagyobb lehetőségünknek

Azok akik a sötétségben dolgoznak, mindeféle jutalom érzete nélkül, meg kell, hogy értsék, hogy mindez nagyon hasznos az adakozás irányában történő előre haladásukhoz. Ez még inkább így van, amennyiben nem is akarnak bármilyen más állapotba kerülni. Az erőfeszítésünk a jutalmunk, feltéve, hogy mi szeretjük azt az Egyetlen Erőt, mely ezeket a feltételeket teremti számunkra.

Megkapjuk azt a lehetőséget, hogy kifejtsük erőfeszítésünket, akkor is, ha nem vagyunk képesek semmilyen jutalmat érezni munkánk eredményeképpen. Ily módon semmink sincs mellyel önzőségünket, “gonosz hajlamunkat”, arroganciánkat, tudatunkat, intellektusunkat, és érzéseinket feléleszthetnénk. Pontosan ezek a feltételek a legnagyobb esélyünk arra, hogy minden energiánkat összegyűjtsük, és hatalmas nyomást hozzunk létre, azt az erőfeszítést, mely az adaokzás felé képes minket előre juttatni.

A jutalmunk erőfeszítéseinkért az, hogy megérinthetjük a szentséget a sötétségen belülről. Akkor nyilvánvaló az, hogy nem lettünk megvesztegetve élvezet iránti vágyunk által. Ennél fogva boldognak kell lennünk azért, hogy olyan állapotba lettünk helyezve, ahol nem érzünk élvezetet, mivel ily módon vagyunk képesek növekedni.

Azt, hogy ezt képesek legyünk megtenni, szükségünk van a csoport támogatására, és az általános inspirációra a Kabbalisták világméretű társadalma által. Ez a kölcsönös támogatás valóban segít.

Különösen olyan időszakok alatt, amikor nem kapunk segítséget a Teremtőtől, vagy saját magunk által (mely ugyancsak a Teremtőtől származik), akkor kezdünk el igazán vágyakozni a csoport támogatására. És valóban az képes nekünk a legjobb, és legmegbízhatóbb támogatást nyújtani, minket a cél irányába vezérelve. Ez az ahol megtaláljuk megfelelő erőfeszítésünk befektetésének pontját, és a lehetőséget a kollektív imára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,169 seconds.