Dr. Michael Laitman

Az egyetlen erő, ami megváltoztathat téged.

Kérdés:

Hogyan válik egy másik személy vágya az én saját életbevágó szükségletemmé?

Válaszom:

Ez csak akkor történhet meg, ha te valóban úgy látod , hogy ez így van. Nem szabad kényszeríteni magad, hogy adjál édességet és virágokat az embereknek. Vagy hogy mosolyog rájuk egész nap. És nem szabad, hogy egy hippokrata „aranyos személy” legyél. Ehelyett a Kabbala  a belső korrekcióról beszél, amely tudatosan történik, és annak eredményeképp, hogy látod a célt, látod, hogy a valóság hogy van elrendezve, és látod magadat összehasonlítva vele..

Akkor el kezdesz távolodni a dolgoktól, hogy amit  érzel az jó vagy rossz, mivel azok érvénytelenítik a szabad akaratot, és átfordítanak téged egy tehetetlen állat. Ehelyett te észreveszed a cél nagyságát, ez lesz a legmagasabb rendű dolog neked. Mindazonáltal nem értékeled az ígért egoista hasznot, hanem egy teljesen más elven alapul az egész.

De hogyan is lehetséges, ha az egész életünk, hogy az egész életünk egy jó és rossz érzés körül mozog, teljesülés vagy üresség között.  Ez azért van, mert ez aktuálisan egy új igaz vagy hamis kritériumot sajátít ki, Mely nem önnön kielégüléseden alapszik, hanem a spirituális fontosságon. Ezt a Fény hozza el neked , jóllehet nem is veszed észre..

Így jön el az adakozás ereje hozzád.  Ez valami, amit sohasem éreztél azelőtt,  és lépésről lépésre elkezd befolyásolni téged, átadva Bina minőségét neked, ami felete áll, minden kurrens kalkulációnak. Te különböző természetet sajátítasz el,  olyant,  ami pillanatnyilag barátságtalan, és a mérőrúddá válik az akcióidat és cselekedeteidet illetően.

Mindazonáltal, amit közben csinálsz, az arra jó, hogy felébressze benned ene az erőnek a befolyását. A Kabbala teljes módszertana abban áll, hogyan vonzad a Fényt, ami változást okoz benned. A segítsége nélkül, soha nem fogsz megváltozni magadtól. Mindörökre el leszel veszve a filozófia bonyolultságának labirintusában, . Másrészt, ha a Fény befolyásol téged, elkezdesz látni és tanulni mindent.

Ezért kezdtük el tanulni a Zohár könyvét , hogy mindenkinek (még a teljesen kezdőknek is) alkalmat adjunk arra, hogy kapcsolatba kerüljünk a Fénnyel, amitől mi teljes mértékban függünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.