Dr. Michael Laitman

Ki rejti el a Zohár könyvét?

Azalatt az időszak alatt, míg a Zohár könyve el volt rejtve az emberek elől – 2. századi kompozíciója óta 11. századi felfedezéséig – senki nem hívta azt rejtettnek, mivel senki nem is tudott róla. Ma azonban minden ember a világon könnyedén megvásárolhatja a Zohár könyvét, és olvashatja is, akkor miért hívjuk azt rejtettnek, vagy titkosnak?

A Zohár könyve magában tartalmaz mindent. Meg van a képessége hogy felfedje ezt a világot, és a Felső Világokat is számunkra teljes terjedelmükben, mivel azt a 125 szint tetejéről írták, a teljes Univerzum megértésének szintjéről, és a könyv a teljes utat írja le. Az egyetlen probléma az, hogy a könyv csukva marad, mivel az a személy aki olvassa azt gyakorlatilag becsukja maga számára azáltal, hogy képtelen koncentrálni, vagy magát ráhangolni megfelelő módon, hogy megláthassa mi is történik igazából a könyvön belül. Önmagában, természetes módon az olvasó képetelen magát olyan helyzetbe hozni a szöveggel kapcsolatban, mintha bármilyen más könyvet olvasna. Megzavarodik a Zohár szövege által, azt gondolva, hogy az a mi világunk képeit írja le, történelmet, földrajzot, pszichológiát vagy anatómiát írva le. Az olvasó hibásan kapcsolja össze ezeket a koncepciókat, tárgyakat és cselekedeteket saját földi megértését használva.

Gondoljunk egy elektromos eszközre sok különböző dróttal, és részlettel, és hogy mi azokat mind hibásan kötjük össze. Képesek leszünk valaha is működésbe hozni ezt a szerkezetet? Nyilvánvalóan nem! Ugyanez a helyzet a Zohárral: minden tisztán előttünk áll, de a probléma az, hogy mi nem vagyunk azt képesek felfedni, mivel képtelenek vagyunk magunkat helyesen belehelyezni a rendszerbe, vagy magunkat ahhoz megfelelően kapcsolni. Egyszerűen nem rendelkezünk a megfelelő megközelítéssel a Zohárral kapcsolatban.

Az olvasás előtt és alatt a személynek folyamatosan tanulnia kell, hogyan hangolja magát egy új fókuszra, megértésre és látásmódra. Emellett fokozatosan kell előre haladnia, mindenféle siettetés nélkül. A hangolási folyamat szükséges, mivel ha valaki csak egyszerűen kinyitja a Zohár könyvét, és elkezdi azt olvasni, akkor csak megzavarodik és később sokkal nehezebb lesz korrigálni azt a zűrzavart ami létrejött, és onnan visszatalálni a megfelelő kezdetekhez.

Ennél fogva a legnagyobb nehézség annak megtanulásában rejlik, hogyan lépjünk bele a Zohár könyvébe a megfelelő módon. És ezért van az, hogy a Zohár könyve körbe van véve olyan forrásokkal, anyagokkal, melyek arról beszélnek, hogyan hangoljuk hangszerünket, vagy érzékelésünket – azaz lelkünket.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.