Dr. Michael Laitman

Az életünk egy kép a számítógép ernyőjén

Annak érdekében , hogy az igaz valóságot lássuk, semmi mást nem kell elképzelnünk, mint a saját vágyainkat. Születésünk óta arra lettünk kondicionálva, hogy egy mozit nézzünk, ami rajtunk kívül van. Mindazonáltal az egész csak a belsőnkben van. Mindazonáltal ez a tény nem a valóságot hívja életre, mert a valóság maga a vágy.

Általában azt gondoljuk, hogy a vágy az csak egyszerűen az, ha valamit megkívánunk. Mindazonáltal a vágy az valami. A fal, ami  utunkat állja,  az szintén a vágy, ha ellene megyünk, akkor mi a vágy ellen megyünk.  Minden körülöttünk vágy vagy erő, amik valamilyen módon le vannak festve a képernyőn. Ha képeket nézünk a számítógép képernyőjén, nem gondoljuk azt , hogy valódi objektumok vannak a számítógépben. Tudjuk hogy a képeket elektronikus erők hozták létre. De mégis, ha nézem ezt a világot, ezt nem így érzékelem, mert mi nem látjuk az ernyőt, amire ez a világ vetítve van

A valóságban minden sokkal egyszerűbben megy végbe.  Amit mi a számítógép ernyőjén látunk, az úgy tünik, mint ami rajtunk kívül működik, magán az ernyőn, és a képek onnan kerülnek a szemünkbe, ott feldolgozódnak, össze lesznek hasonlítva azzal, amit a memóriánkban tárolunk, és azután fel lesznek ismerve az agyban elektrokémikus folyamatok  által. Mindazonáltal, amikor látjuk a világot, magunkon belül látjuk, az agyunkban. Ez az amikor a világunk projekcióját látjuk,  amelyik úgy létezik, mintha kívül lenne. A valóságban ez szintén csak vetítve van a képernyőre, ahol elektromos erők festik a képet. Miközben mi azt gondoljuk, hogy ez a kép bennünk van elhelyezve.

Ha közelebb jövünk az autentikus észleléshez a Zohár könyvének segítségével, akkor egy világot látunk magunk előtt erőkkel és tulajdonságokkal.  Ezeket az erőket és tulajdonságokat egy általános erő irányítja, a Teremtőé.  Elérve ezt a víziót és realizációt, feltárjuk a Teremtőt, aki a mi legnagyobb vágyunk. Ez a feltárás a mi vágyainkon belül jön létre, a Teremtő vele ekvivalens formáját illetően. Az egész Zohárnak az a célja, hogy a valós világ igazi percepcióját felfedje.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.