Dr. Michael Laitman

“Engedj el, mivel a nap felkel”

Zohár: Fejezet: “Engedj el, mivel a nap felkel”.

Amikor a Teremtő feléleszti Izrael fiait, és megmenti őket a száműzetésből, egy nagyon keskeny kicsiny ajtó nyílik meg számukra a Fény felé. És utána egy másik ajtó nyílik meg, kissé nagyobb mint az előző. És ez folytatódik, ameddig a Teremtő ki nem tárja az összes felső kaput, melyek a föld mind a négy sarka felé néznek.

Ennél fogva a menekülés nem érkezik hozzájuk azonnal, hanem úgy, mint a reggeli hajnal, mely fokozatosan virágzik ki, ameddig a nap teljesen fel nem kel.

A menekülésünk garantálva van – a szeretet és adakozás tulajdosnágának megszerzése, mely a Teremtőben létezik, mely a vele való összeolvadáshoz vezet.

És ez az amit a Teremtő Izrael fiaival tesz...Izrael mindenkire vonatkozik, aki közelebb akar kerülni a Teremtőhöz, mivel Isra-El, azt jelenti, hogy “aspiráció a Teremtő felé”, függetlenül a személy korporeális elődeitől. Végül is a Zohár az összes “Babilóniaihoz” beszél – mindannyiuinkhoz…és a közöttük levő igazakkal. Ez azokra vonatkozik, akik arra vágynak, hogy felfedezzék a Felső Szintet annak érdekében, hogy igazolhassák a Teremtőt, ahelyett, hogy káromolják gyanúsítsák Őt.

Ő fokozatosan menti meg őket, nem egyszerre. Ez olyan mint az az ember aki sötétségben élt egész életében, amennyiben Fényt akarunk adni neki, először azt kis sugárban kell, hogy felfedjük, mint a tű foka, és utána apránként, lépésről lépésre fokozatosan növelni azt, ameddig az egész Fény illuminál számára.

Mindez a mások iránti szeretet és adakozás Fényéről szól, mely csak akkor jelenhet meg, amennyiben mi kollektíven beleegyezünk hogy arra vágyunk, azt követeljük. Ezért van az, hogy mindez fokozatosan fedődik fel számunkra, akkora mértékben, amenniyben mi megértjük természetünket, és hogy mekkora mértékben vagyunk ellentétesek a Teremtő adakozó természetétől.

Ez az ahogy mi felfedezzük lelkünket – a legkisebb Fény sugártól a teljes spirituális Parcuf felfedezéséig, mely a teljes HaVaYah és a három vonal, melyet “Izrael 12 törzsének” – azaz a lélek 12 tulajdonságának nevezünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.