Dr. Michael Laitman

Nincsen világ – csak én létezem

Én mindenfajta fejlettségi szinten lévő vágyakat tartalmazok: kövületi, növényi, állati és ember szinteket. A bennem levő emberi szint tartalmazza az összes világunkban látható embert. Ennél fogva a valóságban az egész világ bennem létezik. Az összes rabló, hazug, kedves és igaz emberek, bölcsek és bolondok mind bennem vannak. A valóságban az mind én vagyok.

Csak úgy tűnik számomra, hogy egy hatalmas világ létezik, de valójában csak a belső vágyaim és tulajdonságaim alapján képzelem mindezt. Azok bennem jelennek meg a vágyaim négy szintjének megfelelően kövületi, növényi, állati és emberi képek formájában.

Attól függően hogyan látom a világot, képes vagyok megérteni hogy mekkora mértékben vagyok korrupt, vagy korrigált, jó vagy rossz. Más szóval képes vagyok megérteni mely vágyaimat kell korrigálnom.

Amennyiben én korrigálom hozzáálásomat a világgal szemben, akkor korrigálom magamat. Ez azért van, mert amikor én látom a világot magamon kívül, jobban vagyok képes megmondani mi a gonosz és önző bennem, és hogyan szerezzem meg a jóságot és adakozást, ami egyenlőre külsődlegesnek tűnik nekem. Amikor korrigálom magamat látni kezdem, hogy az egész világ jobbá válik.

A valóságban nincsen világ. Csak úgy tűnik számomra, hogy mindaz létezik, de én azt csak úgy látom, mint egy mozifilmet a filmvásznon.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.