Dr. Michael Laitman

Hogyan tanuljunk meg a spirituális világra koncentrálni

Amikor a Zohárt tanuljuk, nem próbálunk meg minden egyes tanult jelenséget elmagyarázni, ahelyett érezni akarjuk azokat. Hogyan is lehetne elmagyarázni olyan valamit amit az ember még nem érez vagy lát? Ezért van az, hogy mi csak arról az erőfeszítésről beszélünk, melyet a személy akkor tesz amikor el akar érni valamit amit nem ismer, lát vagy képes megragadni, de hajlandó mindent megtenni, hogy ahhoz közelebb kerüljön.

Én azt tanítom nektek hogyan koncentráljatok a spirituális világra. Amikor megszerezzük a spirituális látásmódot, akkor érezni fogjuk azt, és később majd meg is értjük azt. Ez a jelentése annak a versnek: “A bírának csak az áll rendelkezésére, amit lát”. Mi az értelme annak, hogy memorizálunk bizonyos neveket, ha nem tudjuk azok mire is utalnak? Mi most azt tanuljuk, hogyan szerezzük, értsük meg azokat, mivel teljes megértés az amikor valamit a legtisztább módon érzékelünk minden érzékszervünkben és a szívünkben. Mi abban létezünk, teljesen belemerülünk a spirituális világba, és aktuálisan eggyé válunk vele.

Mi arról beszélünk, hogyan lépjünk be az új világ érzékelésébe, mint egy kisbaba mely világunkat kezdi egyszerűen, természetes módon megismerni. Mi semmit nem magyarázunk el a kisbabának kezdetektől kezdve. Neki először is meg kell töltenie magát a világunk különböző benyomásaival, és akkor azáltal, hogy képes különbséget tenni különböző tulajdonságok (hideg, forró, fényes, sötét, kemény, puha) elkezd egy elmét formálni mely megérti majd mi felé kell igyekeznie, és mitől kell távol tartania magát. Elkezdi megkülönböztetni mi kellemes és mi nem kellemes, mi az ami jó számára és mi az ami rossz, mi igaz, és mi hazug, mi az amit szeret, és mi az amit nem szeret.

Azonban a spiritualitással kapcsolatban mindez csak azután történik miután mi felfedeztük a Felső Világ egy darabkáját érzéseinkben. Azonban most mi csak vágyunk erre a felfedezésre, és ennél fogva nem akarjuk pontosan elmagyarázni mi az ami benne van, mi csak segíteni akarjuk ezen érzések megjelenését magunkban.

“Defókuszálnunk” kell látásunkat ebből a világból, és abba kell hagyjuk annak látását annak érdekében, hogy elkezdjünk egy új fókuszon keresztül látni, azáltal, hogy figyelmünket valami másra fordítjuk. Ez olyan mint azok a 3 dimenziós képek, melyek először úgy tűnnek, mint rendszertelen formák kaotikus gyűjteménye. De ha mi megváltoztatjuk fókuszunkat és abbahagyjuk azt, hogy a kép külső felületére koncentrálunk, he megpróbálunk belekukkantani, és nem a képre magára koncentrálni, hanem szándékosan abba bele akarunk hatolni – akkor elkezdjük azt látni. Ugyanezt az erőfeszítést kell tegyük – de érzéseinken belül és nem látásunkkal – amikor a Zohár könyvét olvassuk, és akkor evilági érzéseinken keresztül elkezdjük érezni a Felső Világot.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.