Dr. Michael Laitman

A spirituális jelentése a sötétségnek és Fénynek

Kérdés:

Én mindig sötétséget érzek amíg a felkészülési szakaszban vagyok, és ahol a vágyaim nem nincsenek korrigálva?

Válaszom:

Hogyan lennénk képesek sötétséget érezni, ha még nem tudjuk mit jelent a Fény? A most érzett sötétség azáltal jön, hogy rosszul érezzük magunkat mivel nem tudjuk kielégíteni élvezet iránti vágyunkat. Azonban ez a sötétség önző, és nem spirituális.

A Zohár egy másfajta sötétségről beszél. Ez akkor érződik, amikor mi be akarjuk gyújtani felebarát iránti szeretetünket, azaz az adakozásra és másokkal való kapcsolatra vágyunk. Ez akkor van amikor a Felső Fényre vágyunk annak érdekében, hogy felfedezhessük a magunk és mások közötti kapcsolatot. Ez az amit a Kabbala a Fény és sötétség alatt ért. Ez akkor történik amikor felfedezzük a gonoszt magunkban, mi dolgozunk magunkon és a többi emberhez akarunk kapcsolódni annak érdekében, hogy adakozzunk nekik, de nem vagyunk erre képesek. Ezt az érzést hívjuk “éjszakának” mivel mi az önzőség sötétségébe zuhanunk.

Azonban amennyiben amikor ebben a sötét állapotban, az önző vágyaink éjszakájában vagyunk, és mi erőfeszítéseket teszünk a tanulás alatt és mi vágyunk a Fényre hogy jöjjön és korrigálja attitűdünket a többi ember irányában, és mi hiszünk abban, hogy a többiek iránti szeretet a nappal és a Fény, akkor az éjszaka fokozatosan elmúlik, és egy apró illumináció, melyet “hajnalnak” nvezünk jelenik meg. Elkezdjük érezni hogy a többiek iránti attitűdünk változni kezd, mi ténylegesen adakozni akarunk nekik, és egyre közelebb érezzük magunkat hozzájuk.

Hirtelen megértjük hogy a Fény a mások iránti adakozást jelenti. A Fény az kedvesség, annak érzete, hogy a többi ember hozzánk tartozik. Előzőleg mi szeretetet és jóságot akartunk ezeken a vágyakon belül érezni, de nem voltunk erre képesek, és ezért volt minden olyan sötét. De most ugyanezekben a vágyakban érezzük, hogy képesek vagyunk kedvesek lenni másokhoz, és ez azt jelenti, hogy a Fény felőlük ránk ragyog.

A sötétség és a Fény közötti különbség az csak a mi hozzáállásunkban van, hogy vajon képesek vagyunk-e vágyainkon belül adakozni vagy sem. Ezt hívjuk spirituális Fénynek. Annak érdekében, hogy azt megszerezzük a Körbevevő Fénynk jönnie kell és korrigálnia kell érzékelésünket, gondolatainkat, attitűdünket és a jó és rossz definícióját valamint azt, hogy mi is Fény és sötétség, nappal és éjszaka. A spiritualitásban mindent az adakozás tulajdonságához mérünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.