Dr. Michael Laitman

Hogyan színezzük be a fekete színt

Zohár: És bár a kőszív (Lev HaEven) esszenciája nem korrigálható, a szín ennek ellenére korrigálva lesz, mivel annak fekete színe benne foglaltatik az első kilenc Szfira szentségének (adakozás) 3 színében, és általuk illuminációt és korrekciót kap. Ez lehetővé teszi, hogy létezzen, és hogy alkalmassá váljon arra, hogy a jövőben (a Végső Korrekciókor) megkülönböztethessük.

Ahogy én megnövelem vágyamat, hogy hasonlóvá váljak a Teremtőhöz cselekedeteim által, azáltal, hogy vágyamat (Malhut) az adakozás érdekében felhasználom, én elkezdem érzékelni a Teremtő cselekedeteit és tulajdonságait a lelkem első kilenc Szfirájában. Ugyanakkor semlegesítem és nem használom azokat a vágyakat, melyek a Malhut-hoz (kőszív) tartoznak. Ennek az analízisnek az eredményeként, és azon erőfeszítéseim alapján hogy elkerülöm a Malhut (kőszív) vágyaival való dolgozást, Malhut egy apró illuminációval itatódik át.

Később ahogy én teljesen hasonlóvá váltam az első kilenc Szfirához adakozási vágyamban, azáltal, hogy vágyaimat amekkora mértékben csak lehetséges korrigáltam, és őket az “adakozás érdekében” készítettem fel, felfedezem, hogy még a kőszívet is képes vagyok az adakozás érdekében felhasználni. Azt találom, hogy pontosan azért, mert mindig elutasítottam azt, és távol tartottam magam tőle, és nem voltam hajlandó azt használni, ezáltal az megkapta az adakozás benyomását. Ezáltal az magába foglalta az összes olyan szín ármyalatait, melyeket én az első kilenc Szfirában használtam.

Csak néhány szín létezik – fehér, vörös, zöld és fekete, és mindegyiket használhatom a fekete kivételével. Mivel én nem használom a fekete színt, a többi szín megengedi, hogy azokat egy bizonyos szintig magába foglalja, és ennek eredményeképpen alkalmassá válik a felhasználásra. Ez a jelentése annak a versnek: “A jövőben a halál angyala, önzőség mind szent angyalokká válnak, azaz a szeretet és adakozás tulajdonságaivá”. Más szóval a Végső Korrekciókor a “tiltott” kifejezés vissza lesz vonva, mivel meg lesz az erőnk arra, hogy minden vágyunkat a mások érdekében használjuk fel.

És akkor az összes tiltás és megszorítás eltűnik az idő, tér és mozgás tengelyeiben. Ezt az állapotot hívjuk a Végtelen Világnak – egy világ megszorítások határok nélkül, ahol létem határtalan, és én végtelen lehetőségekkel rendelkezem.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.