Dr. Michael Laitman

Egy rendszerben működve a Teremtővel

Ha érzem az ördögi erőket, ez azt jelenti, hogy képes vagyok megérteni , kik a  jó erők, akik szemben állnak az ördögi erőkkel. Mindazonáltal én nem vagyok a jó erők befolyása alatt, ehelyett és az ördög tartományába kerültem.

Például van egy otthonom, ami egy jó, meleg, biztonságos hely. De éjjel egy sötét erdőben találom magamat, ahol félek és nyomorultul érzem magamat, mert nekem van valamim, ami jó, és amit összehasonlíthatok vele. Mégis ha nem lenne egy jó és meleg otthonom, nem szenvednék, egyszerűen csak alkalmazkodnék ahhoz, hogyan kell az eredőben élni. Nem nézne ki sötétnek és félelmetesnek, mert a normális életem lenne.  Ugyanígy, megszoktuk az életet ezen a világon, minden világok legrosszabbikán.

Ez a megértés kell , hogy segítsen, hogy elkerüljük, hogy megzavarjanak a képek, amit a Zohár leír.  Ha a félelmetes karakterekről olvasunk, mondanunk kell magunknak, hogy „mindez csak bennünk létezik”. Ezek az én vágyaim, amelyektől élvezetet kell kapnom minden démon, szellem, és pokol pont itt van.

Ezt pontosan meg kell értenünk. Különben a pokol és a menny mindenféle materiális képe képződik nekünk, amelyek a szokásos vallásokban azt mondják nekünk, neked tilos ide menned, de amoda meg mehetsz. Ezért alkotott BaaHaSulam egy kommentárt a Zohár könyvéhez” az volt a cél, hogy megszabaduljunk ezektől a művi csinált képektől, és hogy mindegyik után magunkban kutassunk..

A Tora belső részét tanulmányozzuk, ami elmondja, hogy minden az emberen belül van, és az ember egy kis világ. Minden én vagyok, és nem létezik más rajtam kívül. Az egyetlen dolog, ami bennem létezik, az a Teremtő.(a Fény). Vagy ennek ellentétes felfogása. Csak Ő van és Én, és Ő megmondja nekem, hogy hogyan tárhatom fel Őt a saját rejtettségéből. Szándékosan rendez el mindent így, ahol erőfeszítéseim és kutatásom erdeményeképpen feltárom Őt.

Kijavítva a vágyaimat, eljövök, hogy megismerjem Őt, az Egyet, aki alkotott engem ebben a formában. Elérve a Teremtőt, én elérem magamat, minden tulajdonságomat és képességemet. Hogyan érem el ezt a korrekciót?  Állandóan kérem a segítségét, hogy összegyűjtse és megértesse a lelkem bizonyos részeit.  Válaszul , ő jön és feltárja magát nekem, és elkezdünk együtt dolgozni, és egyesülünk ezen munka által.

A rendszer, amivel dolgozunk, a lelkünkké lesz, ahol  Ő és Én együtt létezünk. És minderről a Zohár beszél nekünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,713 seconds.