Dr. Michael Laitman

A nagy megtévesztés nimbuszának lerombolása

Nem tűnik logikusnak számunkra, de amennyiben a következő szintre akarunk emelkedni, és több Fényt akarunk megszerezni, “ki kell lépnünk házunkból”, abból az állapotból ahonnan a beteljesülést kaptuk – a Hohma Fényét, és olyan szintre kell emelkedjünk, ahol csak a Haszadim Fénye létezik. Ilyen módon garantálhatjuk, hogy nem zuhanunk le spirituális szintünkről, és semmi nem lesz képes nekünk kárt okozni.

Végül is az egyetlen dolog melyt kárt okozhat, az mi magunk vagyunk! Az emberi lényt egy kis világnak tekintjük. Minden amit magunk körül látunk az bennünk létezik, az érzékelésünkön belül. Ez a teljes világ, mely látszólag külsődleges, aktuálisan bennünk létezik. Mi csak elképzeljük azt, hogy mindez rajtunk kívül van.

Amikor mi elkezdünk spirituális érzékelést kapni, azt érezzük, hogy ezek a tulajdonságok és jelenségek bennünk történnek. Most azonban nyilvánvalónak tűnik számunkra, hogy minden rajtunk kívül létezik, beleértve a kövületi, növényi és állati szintjeit a természetnek, az embereket, csillagokat és az egész Univerzumot. Emellett hogyan képes mindez beleférni a személybe? Azonban később mindezt elkezdjük magunkon belül érzékelni.

Az egy nagy megtévesztés hogy azt hisszük a világ kjülsőleg létezik. Az általános tudomány is elkezd közelebb kerülni ehhez a következtetéshez, bár a Zohár könyve mindezt már jóval több, mint ezer éve leírta. Az összes karakter és tárgy melyet a Zohár megemlít, csakis érzékelésünkben létezik, beleértve a Teremtőt, és a teremtett lényt, Leát, Ráhelt, Jákobot, Izraelt az angyalokat a gonosz szellemeket, különböző erőket magunkat és az összes világot. Mindez bennünk belül létezik. Ennél fogva amikor mi a Zohárt olvassuk, meg kell próbálnunk azt érezni, hogyan is történik mindez bennünk.

Semmi sem létezik rajtunk kívül. Nincsenek barátok, akikkel együtt tanulok, és nincsen televízió mely a leckéket mutatja számunkra. Mindez csakis az érzékelésünkben létezik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.