Dr. Michael Laitman

Vannak olyan vágyak, melyeket soha nem használhatunk fel

Zohár: “Ezáltal ők nem ehetnek…a combvéna inából (Gid HaNaseh). Az tiltva van még élvezetek céljára is, és még a kutyának sem adhatjuk oda.

Miért hívjuk azt úgy, hogy “Gid HaNaseh”? Mivel az mozgást okoz (Menase), eltávolítja az embereket a Teremtő szolgálatától. És ezáltal megjelenik a gonosz hajlam.

Itt a Zohár elmagyarázza hogy a vágyak összességéből mely vágyakat használhatjuk fel, és melyeket nem, valamit azt hogyan korrigáljuk, és kapcsoljuk magunkat azokhoz, és azokat egymással. Mindezen vágyak önzőek, a saját magunk élvezete irányában, és ennél fogva bizonyos megszorításokat kell felállítanunk amikor őket használjuk.

Mi képesek vagyunk vágyakat bizonyos Aviut (durvaság) szint alatt korrigálni, azáltal, hogy adakozás érdekében használjuk fel őket – azaz hogy az adakozás érdekében szerzünk meg általuk. Ezen Aviut szint feletti vágyakat csak “adakozás az adakozás érdekében” módján vagyunk képesek használni.

Emellett vannak olyan vágyak, melyeket egyátalán nem szabad használnunk, hanem csak megszorítani vagyunk képesek őket. Azon szavak, hogy “tiltott”, “nem szabad” azt jelentik, hogy “nem vagyunk képesek”. Ez az egyetlen fajta tiltás mely a spirituális világban létezik.

Azonban mivel vágyaink eredendően korruptak, ahogy az írva van: “Én megteremtettem a gonosz hajlamot”, az első lépés útunkon a gonosz felfedése, leleplezése. Utána azáltal haladunk, hogy korrigáljuk vágyainkat – azáltal, hogy kicseréljük szándékunkat a “megszerzésről” az “adakozásra”, a könnyebbtől a nehezebbek felé haladva, az egyszerűtől, a komplikáltabbig.

A Zohár elmagyarázza hogy nekünk változásokat adnak, hogy a teljes képet felfedezhessük minden állapotban, azonban mi azt csak egy bizonyos fokig fedhetjük fel, mintha az össze lenne sűrítve, mintha mi abba belemerülnénk. Ennél fogva minden szinten összes vágyainkkal rendelkezünk, a teljes lélekkel. Más szóval ugyanazt a Végtelen Világot mutatják be nekünk különböző mértékben, felbontásban.

De bármi is történik, minden vágyat meg kell különböztetnünk minden állapotban. Ennél fogva bár mi még nem értük el azt az állapotot, hogy képesek legyünk hatalmas, magasröptű és különleges vágyainkat korrigálni, ennek ellenére azáltal, hogy olvasunk ezekről a vágyakról, melyek még nem jelentek számunkra egyéni spirituális munkánk során, mi felébresztjük a Fényt azokon a szinteken, és ezek a Fények cserébe korrigálnak minket.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,653 seconds.