Dr. Michael Laitman

A Fény végzi az összes munkát amennyiben engedjük azt

A Kabbala tudománya a módszer a lélek fejlesztésére. Azonban miközben lelkünket fejlesztjük nem igazán értem a folyamatot. Nem tudom mi jó és mi rossz a fejlődéshez, milyen fajta vágyaknak kell növekednie bennem, és milyen mértékben. Ez olyan mintha céltalanul barangolnánk az önzőség, hitetlenség és önfeláldozás között.

Itt egyetlen egyszerű szabályt kell követnünk: a Teremtő szeretete a mások szeretet után következik csak. A Teremtőt pontosan a közöttem és a többiek között létrejövő kapcsolaton belül fogom felfedezni. Az egész tanulásunk erre van áldozva.

Először a másokra való gondolás a legvisszataszítóbb dolognak tűnik nekünk. Én betegnek érzem ettől magam, és ehleyett inkább legszívesebben csak tanulnék és dolgoznék, és nem akarok másoktól függeni. Azonban hamarosan felfedezem, hogy nincs más út az előrehaladáshoz.

Bár nem ismerjük még a fejlődés programját, mégis megpróbálhatjuk a közöttünk levő kapcsolatokat létrehozni. De a tény az, hogya Fény végzi el az összes munkát. Az különböző tulajdonságokat fed fel bennünk, azokat egyénileg felfedve minden egyes személyben a lélek gyökerének megfelelően. Ennél fogva az egyik személy nagy lépésekkel halad, míg valaki más csak kis lépésekkel teszi ugyanazt. Valaki dühöt fedez fel magában, míg más apátiát. Nincsenek szigorú sablonok, vagy standard szabályok erre vonatkozóan.

Azok a dolgok amiket a Kabbalisták elmagyaráznak számunkra azok melyek mindenki számára vonatkoznak kivétel nélkül – mi a célunk, amit mindannyiunknak el kell érnünk, és hogyan fektessünk be erőfeszítést a célhoz vezető úton. A Kabbalisták emlékeztetnek minket újra és újra hogy teljesen mindegy mi is történik, nem szabad elfelejtenünk lenyomni a gázpedált, és mindig arra kell igyekeznünk hogy gyorsuljunk és állandóan előre fele haladjunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,973 seconds.