Dr. Michael Laitman

A nagyság kis dolgokkal kezdődik

A spiritualitásban a cselekedetet annak ereje és a kiváltott segítség alapján értékeljük. Például az anya gondoskodik gyermekéről, minden erejével arra törekedve, hogy kielégítse gyermeke kívánságait. Ugyanez történik a csoportban: Én minden erőmmel arra törekszem hogy egységre lépjek barátaimmal annak érdekében, hogy beteljesítsem vágyaikat.

Azáltal, hogy ezt teszem azt is érzem, hogy barátaim is lealacsonyítják magukat előttem. Létezik számukra egy nagy spirituális cél, és hajlandóak magukra tiporni annak érdekében, és hogy engem segítsenek amennyire csak képesek. A cél arra serkenti őket hogy így tegyenek, ugyanúgy, ahogy a szeretet serkenti a szülőket.

Ebből megérthetjük hogyan kezdhetjük el megérteni a Teremtőt. Kezdetben nem fedezzük Őt fel nagynak, hanem inkább kicsinek. Ez azért történik, mert Ő szándékosan lealacsonyítja magát hogy segítsen minket elérni a spirituális érzékelést. A kisgyerek ugyancsak szolgaként látja édesanyját, mivel az anya teljesen a kisgyerek szolgálatába állítja magát.

Ez a módja annak, ahogy felfedezzük a Teremtőt. De akkor mi fokozatosan elkezdjük megérteni hogy a Teremtő szándékosan mutatja be magát szerényen számunkra, és alacsonyítja le saját nagyságát, hogy megtanítsa nekünk hogyan kell adakozni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.