Dr. Michael Laitman

Az Idő, Tér és az “egyén” érzékelésünkben jelenik meg Egy Erő által

Zohár: Tudva levő hogy minden a “világból, évből és lélekből” áll.

A személy magát és a világot korlátozásokon keresztül érzékeli, mely korlátozásokat “világnak, évnek és léleknek” hívunk. A “világ” az minden amit a személy érzékel, mint a tér mely körbeveszi őt, melyben ő és minden más létezik. Az “év” az a cselekedetek szekvenciája, idők, és állapotok melyeken a személy keresztül megy, azokat úgy fogva fel, mint ok és okozat. Ez adja mg a személynek életének, és az idő folyamának érzetét. A “lélek” az a személy, aki azt érzi létezik, és a térben és időben él.

Ezáltal létezik egy személy, az őt körülvevő világ, és a változó valóság érzékelése – világ, év, lélek. Mindannyian így érzékeljük létezésünket. Azonban a valóságban a “világ, év, lélek” limitációi nem léteznek. Mindazok a Felső Erő-nek felelnek meg, mely ezeket az érzéseket, koordinátákat és határokat lefesti bennünk belül.

A Kabbala tudományában megtanuljuk, hogy létezik Malhut és Bina. Amikor mi érzékeljük létezésünket Malhut-ban, mi úgy érezzük a földön állunk, amikor létezésünket Bina-ban érzékeljük úgy érezzük a felhők között vagyunk, és amikor úgy érezzük Malhut és Bina között vagyunk úgy érezzük a föld és ég között lebegünk.

A Felső Erő festi le számunkra a teljes világot, mely körbevesz minket, és a mi létezésünket abban. Azok olyanok, mint vektorok a számítógép képernyőjén, megadva nekünk az idő és tér érzetét, mely sok objektumból áll. Azonban mindezek csak erők melyek a színes 3 dimenziós képet illusztrálják számunkra és bennünk.

Mindez igazából egyetlen erő, de annak behatása olyan módon jelenik meg számunkra hogy az időre, térre és mozgásra oszlik fel, vagy ahogy a Zohár könyve mondja világra, évre és lélekre. Ennek eredményeképpen mi azt érezzük mi egy világban létezünk ahol minden mozog és létezik folyamatos módon.

Azonban mindez csak egyetlen erő behatása rajtunk. Ez az az erő, mely mindezeket a különböző benyomásokat teremti, megadva nekünk a saját magunk és a 3 dimenziós tér és idő érzékelését.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.