Dr. Michael Laitman

Változtasd meg a szándékodat és megváltoztatod a valóságot

Egy kis szó vagyok, és mindent felfogok magamban. Mint  Baal HaSulam magyarázza az „Előszó a Zohár könyvéhez” című művében, ”van egy kamera bennem amely levetíti ennek a világnak a képeit a fejem hátuljára. Tehát a világot a következő koordináták prezentálják: „világ, év, lélek” Ezért, hogy igaz képet kapjak a világról, pontosan kell rendeznem a vágyaimat, amin keresztül érzékelem a világot.

Kijavítva minden vágyamat a kapástól az adakozásig, fokozatosan elkezdem átalakítani ezen világ képeit, amit most kaptam a kapás fényében, egy olyan világképbe, ami az adakozás fényében van. Aztán lépésről lépésre közelebb kerülök a valóság igaz képéhez, ami rajtam kívül van, és ami független az én korrupt kapásra szolgáló edényemtől, (Kelim)A valóságot fogom látni az igazi formájában, rajtam kívül, másképpen kifejezve, „látni” fogom a spirituális világot.

Ahhoz, hogy mindezt teljesítsem, meg kell változtatom a módszeremet , ami a vágyam kihasználását kapásról adakozásra változtatja. Ezért legelőször és leginkább el kell képzelnem, hogy amit pillanatnyilag érzek, és belakni látszom, ezek valójában a vágyaim,  ezekben a vágyakban tehát az van, hogy itt lakom és fő célom a fogyasztás (kapás)

Ahogy lépésenként elkezdem az átalakítást a kapásból az adakozásba, kívülre kerülve, a világ képe meg fog változni. Nagyon nehéz ezt megérteni nekem, mert megszoktam, hogy úgy fogjam fel a világot, ahogy az éppen megjelenik. Mindazonáltal az egész képét a világnak Felülről ható erők teremtették, mint egy képet a számítógép ernyőjén. Megváltoztathatom a vágyaikat és akkor egy különböző valóságot kapok.

Speciális korban élünk, amikor miden erő, minden  feltétel, minden állapot, amin keresztül megyünk, segít abban, hogy jelen felfogásunkat a világról, felfogásunkat az anyagi valóságról megváltoztassuk, és kifejlesszük a vágyat, hogy felfoghassunk egy másfajta valóságot,  a spirituális világot.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.