Dr. Michael Laitman

Amikor a sötétség tele van Fénnyel

Zohár: Amikor a sötétség eljön, és Nukva hozzákapcsolódik, akkor ő (Nukva) irányít és a Hohmában ragyog, mely az ő uralkodó jellege. És mivel hiányzik neki a Hasszadim, összes nyílása le van blokkolva minden oldalról, mivel az összes Fény megfagy benne és nincsen nyílása, melyen keresztül bármilyen Fény megjelenhetne.

Ő tele van Fénnyel, de a nyílások zárva vannak. Később, amikor a középső vonal felébred benne (Nukvában) és nyílásai megnyílnak, akkor a Hohma Fénye megkapható tőle, mely benne volt leblokkolva az egész idő alatt. Írva van, hogy ők leginkább akkor akarnak behatolni a Nukvába amikor őt úgy tekintjük mint kis utak, és blokkolt nyílások, mivel csak akkor található a Hohma benne teljességében.

Az éjszaka igazából tele van Fénnyel, de képtelenek vagyunk azt látni éjjel mivel nem áll rendelkezésünkre a szeretet és adakozás Fénye (Hasszadim), hogy azzal láthassuk a Fényt. Csakis a Hasszadim Fényében vagyunk képesek rávenni a Hohma Fényét, hogy jelenjen meg előttünk, és ragyogjon a Hasszadim Fényén belül. Minnél erősebb a Hasszadim Fénye, annál nagyobb a Hohma Fényének felfedése.

Az éjszaka, vagy sötétség olyan állapot, amikor én a Hohma Fényének óceánjában vagyok, de nem rendelkezem a Hasszadim Fényével. Amennyiben elkezdem belső szeretet és adakozás iránti tulajdonságaim fejlesztését (a Hasszadim Fényét) akkor a Hohma Fénye elkezd bennem ragyogni apránként. Ez jelenti azt, hogy felébresztem a hajnalt, a reggel Fényét, és aztán a nappalt.

Déltől kezdve a Hasszadim Fénye, adakozás iránti erőm elkezd gyengülni és én elkezdek leereszkedni a Hasszadimnak arról a szintjéről mellyel előtte rendelkeztem. Ez olyan mintha a szürkület, a Hohma Fényének csökkenése a Hasszadim Fényének érkezne el. Ez az amikor az este elérkezik, és utána az éjszaka. Másképp kifejezve az élvezet iránti vágyam megnövekedett megint és az nem hagy nekem erőt arra, hogy megmaradjak a szeretetben és adakozásban (Hasszadim), az egyre nagyobb erőre tesz szert felettem. Az éjszaka sötét erői ragadnak meg, és én megadom magam, beleereszkedve a sötétségbe, és képtelenné válva a szeretetre és adakozásra.

De akkor, amikor még sötét van, megint összegyűjtöm az adakozás iránti erőt, és éjféltől kezdve elkezdem kombinálni a Hohma-t a Hasszadim-mal, hogy az egyik Fény a másikban ragyog. Ez az ahogy felfedem a Fényt.

Mindez a személy által történik, ha legyőzi az élvezetek iránti vágyát azáltal, hogy az adakozás felé aspirál, és akkor képes lesz a Fényt látni. És vica-verza ő abban a mértékben látja a sötétséget, amekkora mértékben önzősége győzedelmeskedik felette. Ez az ahogy előre haladunk spirituális fejlődésünk alkalmával, nappalról az éjszakára, újra és újra. Minden csakis a személyen múlik, mivel a Teremtő részéről a Fény állandóan körbevesz minket, ahogy az írva van: “Én nem változtattam meg HaVaYah-mat”, és “A törvény ki lett adva, és nem változtathatom azt meg”. Minden már oda lett adva nekünk, és mostantól szabadon tehetünk bármit amit csak akarunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.