Dr. Michael Laitman

A rejtettség állapotát elérni nagy teljesítmény

Ha úgy döntök, hogy adakozó szeretnék lenni, el kell kezdenem tanulni és felhasználni minden erőforrást, hogy elérjem az erre való képességet. De mindez csak azért fontos számomra, hogy arra a következtetésre jussak, hogy nem akarok adományozni. Nem a puszta adományozást szeretném; csak egy feltétellel tudok tanulni – ha valamit kapok cserébe. Csak azért tanulni, hogy mások felé adományozóvá váljak, és hogy a vágyaikat magamhoz kapcsoljam, ez nem olyasvalami, amire képes vagyok.

És folytatom a gondolatmenet tanulmányozását, hogy valami más fog kijönni ebből a végén. Mindeközben a Körülölelő Fény befolyással van rám és a körülöttem élőkre, ami arra mutat rá, hogy az adakozás és a spiritualitás valójában csodálatos. Felfedezem, hogy a spiritualitás az adakozás, de még mindig nem szeretném ezt a fajta spiritualitást. Ez a felismerés nagyszerű, mert ez azt jelenti, hogy elértem a „rejtettség állapotát” (vagy egyszerű, vagy dupla). Így már a spirituális fejlődés útján vagyok.

Az első érzés, amire szükségem van, hogy nem akarok adakozni és szeretni, és hogy visszautasítom a spiritualitást- Ennél a pontnál két ember létezik bennem. Egyikük azt mondja: „A Teremtő felé kell igyekezned, vagy különben mi fog veled történni?” és a másik azt mondja: „Miért van szükséged minderre? Mit kapsz te ebből?”. Egy belső vívódás következik ebből, és elkezdem érezni a sötétséget. Az egész világ megváltozik attól függően, hogy így gondolkozom, vagy úgy, mivel az egész világ bennem létezik.

A rejtettség állapota akkor kezdődik, amikor az adakozás képessége rejtett a számomra. Én vagyok az aki vágyom rá és elrejtem;én vagyok az, aki nem akarja. Mégis, ugyanakkor akarom, annak ellenére, hogy rejtve van a számomra. Más szavakkal már két részre vagyok osztva: az adakozás felé törekszem, és ugyanakkor nem szeretném. Ez a tulajdonság sötétségként tárul fel előttem, a Fénnyel való viszonyában, és egyik sem tud a másik nélkül létezni. Tehát akarok adakozni, vagy sem? Hát nem bánnám, ha adakoznék, de nem igazán vágyakozom erre. Mit tehetek, ha ilyen helyzetbe kerülök? Ezt hívjuk „rejtettségnek”, „tökéletlen munkának” vagy a Lo Lishma állapotának. Ez akkor van, amikor készen vagyok adni valamit, valamely részünket a Teremtőnek vagy másoknak, de valamit kapnom kell cserébe. Különben nem tudok semmit sem tenni.

A rejtettség nem létezik a kinyilatkoztatás nélkül és az a létezés egy különleges állapota. A kabbalisták azt írják, hogy ha a rejtettség valódi mértékét tudnánk, akkor nagyon is elégedettek lennénk ezzel a Lo Lishmának nevezett állapottal. Arra gondolunk, hogy a „Lishma” az egy nagyon magas állapot, amíg  a Lo Lishma jelentéktelen. De ez nem az igazság, mert a Lo Lishma nagyon nagy és jelentőségteljes létállapot, és reméljük, mindannyiunk el fog ehhez érkezni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,212 seconds.