Dr. Michael Laitman

Vágyaink tükre

Kérdés:

Amikor én tükörbe nézek, saját képemet látom, és nem vagyok képes azzal kommunikálni, vagy együtt dolgozni. De amikor valóságunkra tekintünk, mi igazából magunkat látjuk, vagy vágyaink képét.

Válaszom:

Ezért van az, hogy Báál HaSzualm azt mondja, hogy a személy vágya két részre van osztva – arra a részre melyet belül érzünk, és másik részre mely úgy tűnik kívül van. Az egyik részben a személy saját magát érzi, és a másikban pedig a világot. Ez a valótlan ellentétes formája az érzékelésnek célirányosan lett teremtve, hogy mi képesek legyünk a kívül észlelt részt belülre áthelyezni.

A tény az, hogy minden ami kívül van, beleértve saját magunkat csakis belül érzékelődik. Semmi nem létezik az egyetlen, egységes vágyon, egy világon kívül.

Nem szabad korrigálnunk korporeális valóságunkat, vagy ennek a “magam és a világ” kétrészre való felosztásnak az érzékelését, mely a valóság legalacsonyabb szintje. Ehelyett egységesítenünk kell mindkét részt azáltal, hogy felemelkedünk a spirituális létrán. A valóság melyben most vagyunk az az utolsó, legalacsonyabb szintje a valóságnak, és az nem változik ahogy mi spirituálisan emelkedünk. Mindez csak a Végső Korrekciókor változik meg, és tűnik el, amikor ez a világ is belép az általános korrekcióba, az egyesült vágy egyesült érzékelésébe – a Végtelen Világba.

Mindaddig a mostani világunk képe nem fog megváltozni. A Fény befolyásolja azt, azonban az Malhutot befolyásolja, a vágyat, annak érdekében hogy egyesítse mindkét részét – a belsőt és a külsőt eggyé. A Fény az összes többi vágyat is befolyásolja – spirituális vágyainkat, ahol szabad választásunk van. Ezek azok a vágyak melyekkel együtt dolgozunk, és melyeket korrigálnunk kell. De a mi világunkban semmi sincs amit korrigálnunk kell. Nekünk csak a lelkek közötti kapcsolatokat kell korrigálnunk. Ez az ahol vágyaink eggyé válhatnak, és abban felfedezzük a Teremtőt.

A vágy szintje, ahol én magamat és a körülöttem való világot érzékelem megmarad a Végső Korrekcióig. Még a legnagyobb Kabbalista is, aki felemelkedik a 125. szintre és eléri az általános Végső Korrekciót, még mindig érzékelni fogja ezt a világot ugyanolyan módon, mint mi. Orvoshoz kell mennie, hogy testét gyógyítsa, és fel kell használja ezt az egész világot és látnia kell a felosztott valóságot mint külső és belső valóság. Még akkor is ha tudja hogy a valóságban ez nem így van, ennek ellenére ő továbbra is ily módon látja majd a valóságot korporeális érzékszervein keresztül, mivel a valóság ezen szintje nem változik meg a Végső Korrekcióig.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,834 seconds.