Dr. Michael Laitman

Egy új recept a boldogságra

Kérdés:

Egy egoista vagyok, aki örömöt érez, ha a szomszéd autója felrobban és szenvedek, mikor a szomszéd új autót vesz. Hogyan kaphatok egy új receptet a boldogság elnyerésére?

Válaszom:

Ha szenvedni akarsz a balszerencsétől, ami a szomszédod éri, és boldog akarsz lenni, amikor ő is boldog, akkor vedd feleségül a lányát, akkor a „családoddá” válik.

Érted már? Kapcsolatra van szükség, hogy a Klije a sajátod legyen! Ha egy család lesztek, örömöt találsz a sikereiben és a szerzeményeiben. Csak hozzá kell kapcsolnod a Klidet az övéhez. Egyébként minden amit szerez, nagy veszteség marad számodra.

A tény, hogy más Klijét külsőként látjuk, egy különböző szintre enged felemelkedni minket. Ezért történt meg a törés. Ha hozzám kapcsolod a mások külső Kliiét, megkapom a Teremtő tulajdonságai,t amit másként nem kaphattam volna meg.

A Teremtő két részre osztott minket és azt az érzetet adta a számomra, hogy az egyik rész idegen tőlem. De kik azok az emberek, akik idegenek tőlem, tényleg, ha az egész univerzum csak belőlem áll és  Őbelőle? Így egy idegen ember csak egy mód, ahogyan a Teremtő megjelenik a számomra. Tehát ha csatlakozom egy tőlem kívül álló emberhez, ez azt fogja jelenteni, hogy a Teremtő tulajdonságát veszem át.

Az „önmagam” és „Ő” mesterséges különállását teremtette meg bennem, ahol a külső részt „ruházatnak és palotáknak” vagy „másik embernek” hívjuk. Most két rész vana vágyamban: én és a szomszédom, és dolgoznom kell rajta, hogy a szomszédot magamhoz csatoljam, mert akkor az adakozás képességére teszek szert, ami a „szeresd a felebarátodat”-nak felel meg.

Amikor ezt teszem, ugyanígy kezdek érezni a Teremtő iránt. Ezen az egész gömbön kívül álló, de meg van az adottságom, hogy elképzeljem és érezzem Őt – a „szeresd felebarátodat”-ból eljuthatok arra, hogy szeressem a Teremtőt és így kapcsolatot építsek ki Vele. A lehetőség, hogy úgy figyeljük meg a valóságot, mint két része osztott dolgot, egy különlegességet és üdvösséget, mert lehetővé teszi, hogy a külső részt a belsőhöz csatoljuk, Egyébként reménytelen volna a helyzet.

Ennél fogva az egész világot a saját korrigálásunkra kell használnunk, mivel az egész világot a számunkra teremtettél, hogy lehetővé tegye számunkra az egyesülést a Teremtővel.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.