Dr. Michael Laitman

Minden történelem bennem van

Kérdés:

Az emberiség történelme az valami, ami csak nekem jelenik meg?

Válaszom:

A valóságot csak itt és most fogom fel. Elképzelem magamban, hogy van történelem „időn túl”, „volt” és „lesz” , mindazonáltal ez csak az én saját képzeletem. Ez tényleg megtörtént a múltban?. Ez csak a tudatomban történt? Én fogtam fel úgy , mint történés. Mindazonáltal semmi sincs rajtam kívül, minden csak az én élvezi akarásomban létezik, Történelem, az egy folyamat, amit az idő felett képzelek, hogy végbe megy. De olyan, hogy idő, nincs! Nincs mozgás, nincs tér, csak képzeljük őket. Csak egy „hely” van, amit mi  „élvezni akarásnak” hívunk és ekörül a vágy körül rekordok vannak, amit Reshimotnak hívunk, és ami tovagördül, mint egy filmtekercs, amit levetítünk, és ami azt az érzést kelti, hogy én a filmen belül élek

A vágyamon belül, a teljes valóság két részre oszlik,  ezek a részek: „én” és „ természet többi része” ami magában foglalja az élettelen tárgyakat, a növényeket, az állatokat és az embereket.Ez a két részre osztás ,két távoli és ellentétes rész, amely benem nem szándékosan teremtődött, és ki fogja javítani az egómat, úgy hogy a két részemet egyesíti..

A vágyam egyik része utálja a másikat, mert az egyik rész külsőnek tűnik, mint például az emberek rajtam kívül, és a másik rész belsőnek tűnik, ami bennem van. Ezért van az, hogy másokat visszautasítok, és látszólag csak olyat teszek, ami hasznomra válik.

Tanulmányaim eredményeképpen meg kell értenem, hogy a dolgok , amik rajtam kívüliként jelennek meg, csak így látszanak, azért, hogy túljussunk ezen a megosztáson, és átváltsuk a vágyainkat egy adakozásba, azáltal, hogy megszüntetjük a különbséget a két vágy, a külső és a belső között. Ebben van az én megváltásom, mely lehetővé teszi, hogy kijöjjek az egoista állapotomból, és elérjem az adakozást, ezáltal egy új valóságba lépve.

Szert téve az adakozás szándékára, érezni fogom a spirituális világot.

Ez nem jelenti azt, hogy itt keresztül megyek a felkészülésen, és akkor „transzferálva”  leszek egy másik helyre,, Inkább azt jelenti, hogy egy fokig feltárom a szeretetet a gyülölettel szemben, és kezdem érezni a spirituális világot, az eljövendő világot. Ez tartalmazza a vágyat, amit mgamhoz kapcsoltam. Szóval nem kell a messzi világokba tekintenem, mert ez mind itt van.  Minden kapcsolatban van velem, és azokkal, távolinak tünnek, és utálnak.

Késöbb rájövöök, hogy én magamat utáltam, a bajt hozó magamat. Minél több bajt fedezek fel másokon, annál többet javítok ki majd magamon.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.