Dr. Michael Laitman

A Zóhár könyvének szavai mögött

Amikor a Zóhár könyvét olvassuk, nem csak a belső vágyainkat képzeljük el és a minőségeket a szavak mögött, hanem megpróbáljuk látni azt az egyetlen Felső Erőt, akinek a jelenléte áthatol ezeken a belső definíciókon. Ez a Felső Erő arra vágyik, hogy mi ilyen módon tárjuk fel azt.

Három dimenzió van itt:

1.    Én – aki érez, olvas, megérti a szavakat egy egyszerű módon;
2.    A szavak, amiket el szeretnék képzelni a belső erőim és minőségeim formájában;
3.    A Felső Erő, ami elrejti önmagát ezek mögé az erők mögé, amikbe megpróbálok behatolni, és helyesen értelmezni őket.

Ahogy Baál HaSzulám mondja a cikkben „megszegtél engem hátulról és elölről” attól függetlenül, hogy az illető az elzárás vagy a feltárulás állapotában van-e és mindenen keresztül érez és elképzel, minden erőfeszítése csak egyetlen erő – a Teremtő – feltárásáról szól. Ez az az erő, ami folyamatosan irányít minket.

Viszont ő arra vágyik, hogy az erőfeszítéseimen keresztül tárjam fel őt, hogy vele hasonlatossá váljak, a tulajdonságok hasonlósága miatt. Ezért cselekszik ő ilyen módon.

Ennél fogva, a Zóhár könyve feladatok gyűjteménye, ahol az első szótól kezdve, folyamatosan végre kell őket hajtanunk. Akkor elkezdjük felfogni az összes ilyen szót, de inkább érzés szinten, mint az elménk felfogásával, és ez megkönnyíti, hogy beléhatoljunk. A szöveg tisztább lesz számunkra a betűk formáján és kombinációján keresztül, és nem kell erre „gondolnunk”.

Ez ugyanaz a mód, ahogyan egy kisgyermek tanul. Nem gondol arra, hogy miért hívják úgy a dolgokat, ahogy hívják, vagy miért képzeli vagy ismeri fel őket az adott módon. Ez tiszta számára. Ebben a tekintetben egyformák vagyunk. Viszont, ehhez hozzájárul, hogy minden szó mögött meg kell próbálnunk felismerni a belső minőségünket és látnunk kell a célt mögötte – ugyanez az erő, ami támogat minket, lehetőséget ad a számunkra, hogy feltárjuk azt.

Ez olyan, mint amikor egy felnőtt a gyerekkel játszik. A Teremtő ugyanígy játszik velünk. Bizonyos feladatokat ad számunkra, és az, hogy hogyan teljesítünk, az tőlünk függ. A rendszer létezik. A törvény kimondatott, és tilos megszegni.

Ennél fogva meg kell próbálnunk meglátni az egyetlen erőt – a Teremtőt, minden szón keresztül , amit a  Zóhár könyvében olvasunk. És mivel különböző erőkről olvasunk, amik idegenek, egymással ellentétesek, jó és rossz, fel kell ismernünk, hogy az egyetlen erő, ami mögöttük létezik, az jó és jó tesz, ami mindent a mi hasznunkra irányít, hogy a célhoz közelebb vigyen bennünket.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.